Kepiye investor anyar bisa ngatur kerja karo berjangka?

Как торговать фьючерсами Другое

Dagang berjangka minangka cara sing luwih menarik lan fungsional kanggo entuk modal sing ana tinimbang nandur modal ing saham, mata uang, real estate, lsp. Alat kasebut luar biasa amarga menehi pilihan strategi sing akeh. Minangka jinis transaksi khusus, berjangka populer ing pasar finansial. Dheweke nggawa bathi sing signifikan kanthi pendekatan sing trampil.

Kepiye cara kerja pasar berjangka?

Dagang berjangka kalebu prakiraan dinamika pasar supaya bisa tuku / adol aset kanthi tingkat sing cocog. Fitur saka instrumen finansial yaiku:

  1. Stabilitas. Futures minangka jinis kontrak sing rampung ing bursa saham, ing ngendi, bebarengan karo kabeh kondisi, rega lan wektu pangiriman barang disetujoni luwih dhisik. Ing istilah sing prasaja, panuku bakal tuku aset kontingen kanthi rega tetep sawise wektu tartamtu. Salajengipun, investor minangka begja. Yen rega komoditas mundhak ing wektu sing ditemtokake, dheweke bakal entuk bathi. Yen tiba, bakal rugi. Ing kasus sing paling apik, ora ana pihak ing persetujuan sing bakal entuk bathi lan ora nandhang kerugian (saben tetep “karo dhewe”).
  2. Pelaksanaan kontrak wajib . Tuku lan adol aset sawise kadaluwarsa kontrak minangka kewajiban, dudu hak, para pihak. Bursa saham tumindak minangka penjamin pemenuhan syarat kasebut. Sadurunge kesimpulan transaksi, premi asuransi (jaminan) diklumpukake saka peserta. Biasane 5% saka jumlah kontrak. Kajaba iku, ana paukuman.
  3. Macem-macem obyek. Ora ana kerangka khusus kanggo milih obyek transaksi. Sampeyan bisa tuku / adol sekuritas, suku bunga, mata uang, indeks, lsp.

Pakar finansial nggolongake dagang berjangka minangka spekulasi. Investasi nyata kalebu nandur modal dhuwit kanggo tuku obyek tartamtu. Kesepakatan berjangka dibandhingake karo taruhan, yaiku para peserta kanthi syarat nggawe taruhan manawa rega barang bakal mudhun utawa mundhak.

Keuntungan saka dagang berjangka

Instrumen finansial aktif digunakake dening wong-wong sing pengin entuk dhuwit ekstra kanthi gampang lan cepet. Sawetara investor percaya manawa kaluwihan kasebut luwih gedhe tinimbang kekurangane. Sisih positif:

  1. Ana macem-macem aset sing kasedhiya nganti pasar komoditas. Diversifikasi portofolio luwih gampang.
  2. Adol posisi cendhak ora ana watesan. Penjualan aset sing ora diduweni bakul diarani “singkat” – sale singkat. Yen dibandhingake karo saham, banjur sajrone wektu sing diwenehake kanggo adol produk kasebut, bisa uga tuku / adol berjangka kaping pirang-pirang.
  3. Tingkat likuiditas sing dhuwur. Futures minangka instrumen pasar derivatif. Eksekusi kontrak ditindakake ing wektu sing cendhak. Kasempatan wutah rega mundhak, yaiku kemungkinan nampa penghasilan luwih dhuwur tinimbang investasi jangka panjang.
  4. Wangun standar. Peserta perdagangan ora perlu ngrembug babagan spesifik kontrak. Kabeh syarat wis kasedhiya.
  5. Ambang entri kurang. Pembayaran kanthi persetujuan ora kudu langsung ditindakake. Cukup kanggo nggawa asuransi. Watesan kira-kira 15% saka total nilai transaksi. Jumlah liyane disiapake kanggo pembayaran ing pungkasan kontrak. Kajaba iku, amarga virtualitas obyek kontrak, ora perlu mbayar makelar kanggo panyimpenan sekuritase. Kesepakatan berjangka mung minangka sebutan posisi ing basis dana.
  6. Kamungkinan kanggo terus dagang sawise mburi bagean utama. Kanggo nindakake iki, ana bagean urgent sing ngluwihi proses kanggo sawetara jam.

Kerugian saka jinis investasi iki yaiku kekurangan pengaruh, yaiku sampeyan ora bisa njaluk broker kanggo silihan dhuwit utawa obyek investasi kasebut dhewe. Alasane yaiku ora ana kebutuhan kanggo duwe kabeh jumlah ing akun bebarengan ing awal transaksi. Lan ephemerality obyek ora ngidini sampeyan utang soko sing ora ana. Sisih negatif liyane yaiku pedagang, nalika nglamar tuku barang, ora ngerti sapa sing bakal dadi peserta kapindho. Iki nambah tingkat resiko.

Kanthi kabeh kaluwihan, alat kasebut ora dianjurake kanggo digunakake dening pamula. Dagang berjangka dadi kasino tanpa kawruh lan pengalaman sing cukup ing pasar finansial. Pamula entuk kesan yen gampang “nebak” dinamika fluktuasi rega.

Leverage

Penyediaan kondisi khusus kanggo pambayaran kontrak berjangka ora ngidini nggunakake layanan pinjaman broker. Mulane, ora bisa ngomong babagan kasedhiyan pengaruh kanggo jinis investasi iki. Leverage diganti karo jaminan. Investor duwe hak kanggo tuku kontrak berjangka tanpa duwe kabeh jumlah. Ijol-ijolan kasebut minangka penjamin selaras karo aturan, lan mung mbutuhake bagean saka jumlah sing kudu dibayar (pembayaran luwih awal). Iki GO (jaminan utawa simpenan).
Leverage

Pertimbangan sadurunge dagang

Sadurunge dagang berjangka, priksa manawa sampeyan ngerti lan ngerti kabeh risiko sing ana gandhengane karo dagang kasebut. Sabanjure, sampeyan kudu njupuk sawetara tindakan: milih makelar, nemtokake segmen pasar lan milih dhewe jinis dagang mangsa ngarep.

Milih Perusahaan Broker

Broker sing duwe spesialisasi ing jinis investasi iki bakal menehi pedagang tingkat layanan lan rekomendasi sing paling dhuwur. Nanging, kanggo investor pribadi, iki bisa larang regane. Pilihan sing luwih apik yaiku milih set layanan diskon kanthi biaya sing sithik. Pilih perusahaan broker adhedhasar indikator ing ngisor iki:

  • komisi totoan;
  • syarat margin (tarif awal);
  • jinis transaksi kasedhiya;
  • piranti lunak platform;
  • penak antarmuka ngawasi saka sudut pandang pangguna;
  • kacepetan lan kualitas karya makelar nalika nglayani klien liyane.

Kategori pasar berjangka

Nalika dagang saham, akeh industri sing beda-beda (saka teknologi nganti celengan bank mata uang asing). Kanthi mekanika dagang sing padha kanggo kategori industri, isih ana nuansa kanggo macem-macem individu. Kahanan kasebut padha karo perdagangan berjangka. Senadyan mirip karo transaksi berjangka, macem-macem instrumen kasebut dipantau sing perlu kanggo ngawasi kabeh jinis kategori. Bandhingake karo kontrak perdagangan promosi kanggo pangerten luwih subtle apa mengkono nalika milih spektrum kanggo karya. Elinga yen saben pasar (logam, mata uang, sumber energi, lan liya-liyane) nduweni nuansa karakteristik: bedane tingkat likuiditas, volume kontrak, syarat margin.

Jinis transaksi ing pasar berjangka

Tuku kontrak utawa adol, ngarep-arep bisa menang ing kenaikan / regane, minangka jinis transaksi sing paling gampang dingerteni. Kanthi transaksi kaya iki sampeyan kudu miwiti dagang ing pasar berjangka. Nalika sampeyan sinau lan melu proses kasebut, gunakake cara liyane sing luwih rumit. Jinis transaksi:

  1. Nang ing posisi ing prices kontrak lan produk dhewe. A pedagang netepake posisi dawa ing pasar berjangka lan ing wektu sing padha posisi cendhak ing pasar financial. Inti saka taruhan yaiku fluktuasi rega kanggo komoditas kasebut lan rega kanggo masa depan. Total MediaWiki saka loro posisi bakal beda-beda. Sudagar kasengsem ing nutup loro posisi, kang ing ireng.
  2. Bet ing posisi kontrak. Intine taruhan yaiku ngganti prabédan antarane rega rong kontrak. Logika operasi padha karo sing sadurunge.
  3. Nggunakake perdagangan berjangka nglawan penurunan pasar saham. Yen ora, hedging. Figuratively, katon kaya iki: klien duwe blok saham gedhe, lan ora pengin ngedol. Pasar finansial dipencet kanthi kemungkinan penurunan rega. Cara metu bakal didol ing wangun kontrak berjangka. Sing, futures dadi insurance marang Mudhun prices ing pasar saham.

Futures paling menarik investasi

Apa kita ngomong babagan situs domestik utawa manca, prinsip kasebut ora owah. Volatilitas paling gedhe (volatilitas rega) lan likuiditas (kemampuan kanggo ngowahi aset kanthi cepet dadi awis kanthi rega sing apik) tansah dadi ciri indeks pasar populer. Taruhan mata uang (euro nganti dolar, franc Swiss nganti yen Jepang, lan sapiturute) uga cair lan molah malih. Intine padha karo indeks, nanging taruhan luwih gampang dingerteni.
totoan itungan Transaksi sing kurang beresiko yaiku:

  • akuisisi berjangka kanggo saham perusahaan gedhe lan sukses;
  • dagang berjangka kanggo logam mulia.

Analisis pasar awal

Kanggo pilihan sing bener saka kontrak kanggo berjangka, iku ketok sing iku perlu kanggo sinau kahanan saiki ing pasar. Ing ngisor iki ana jinis analisis sing paling efektif lan umum ing antarane pedagang.

dhasar

Panliten kasebut nliti indikator saka skala sing beda-beda sing mengaruhi rega kontrak ing mangsa ngarep. Amarga rega berjangka ana hubungane karo rega aset dhasare, kabeh faktor sing bisa mengaruhi rasio keseimbangan pasokan-permintaan lan aset dhasar dianalisis. Tuladha:

  1. Mata uang berjangka. Ing kene, indikator pasar populer kaya FOREX, utamane tingkat suku bunga, fluktuasi inflasi ing negara kanthi mata uang nasional sing cocog, warta ekonomi, lan faktor spontan duwe pengaruh khusus.
  2. Saham lan obligasi berjangka. Peran utama ing sektor iki dimainake dening data saka laporan babagan kabeh gerakan finansial saka perusahaan sing nerbitake (nerbitake sekuritas). Perhatian khusus dibayar kanggo rasio dhasar (indikator pertumbuhan perusahaan, revenue net saiki lan dinamika, lan liya-liyane).

Teknis

Analisis kasebut adhedhasar data saka grafik rega. Prinsip metode iki yaiku kanggo netepake manawa rega owah-owahan ing sembarang wektu. Sanajan ora ana owah-owahan ing grafik kasebut, nalika nggedhekake wates utawa nyepetake, stabilitas kasebut minangka jeda sadurunge rega mundhak utawa mudhun. Peran penting ing analisis dimainake dening:

  • pola (pola owah-owahan rega ing tahap kepungkur);
  • tingkat dhukungan lan resistance (rintangan sing ora bisa diatasi kanggo rega sajrone wektu sing suwe).

Kombinasi iki lan indikator liyane menehi alesan kanggo nyimpulake yen transaksi kasebut bermanfaat. Kabeh data digawe adhedhasar grafik fluktuasi rega.

Mbukak akun dagang

Tanpa pangecualian, kabeh bursa saham nyedhiyakake kemungkinan dagang berjangka. Pakaryan diwiwiti kanthi mbukak akun broker:

  1. Pilihan perusahaan perantara ing perdagangan adhedhasar sinau babagan syarat kontrak. Priksa lisensi broker ing situs web Moscow Interbank Currency Exchange MICEX (https://www.moex.com/).
  2. Dokumen sing dibutuhake kanggo mbukak akun beda-beda gumantung saka organisasi tartamtu, nanging dhaptar utama kaya ing ngisor iki:
    • aplikasi miturut model sing ditetepake dening organisasi;
    • paspor / dokumen identitas liyane;
    • sertifikat TIN;
    • SNILS.

Temtokake jumlah sing arep ditransfer menyang akun. Kanggo makelar sing beda-beda, ambang entri minimal beda-beda. Sabanjure, tindakake ing ngisor iki:

  1. Pilih akun sing arep dibukak – sing biasa (pajek 13%) utawa akun individu (IIA) (ing kene sampeyan bisa milih jinis potongan pajak – kanggo kontribusi utawa kanggo penghasilan).
  2. Pilih rencana tariff, njupuk menyang akun kabeh kegiatan financial ngajokaken.
  3. Temtokake cara sing trep kanggo mbukak – ngunjungi kantor perusahaan kanthi pribadi utawa kanthi ndhaptar online. Ing kasus sing sepisanan, cukup nggawa paket dokumen. Spesialis bakal nindakake liyane. Ing kaloro, sampeyan kudu ngisi kabeh kolom sing dibutuhake dhewe. Konfirmasi registrasi ditindakake liwat identifikasi liwat “Gosuslugi” utawa konfirmasi SMS.
  4. Dokumen diproses sajrone 2-3 dina. Sawise kadaluwarsa, pesen SMS bakal dikirim menyang nomer telpon sing wis ditemtokake kanthi kabar babagan mbukak akun.
  5. Akun ora aktif nganti simpenan pisanan. Isi maneh karo kertu bank, transfer saka akun tabungan, awis.

Akun dagang aktif ngidini sampeyan miwiti tuku lan adol berjangka.

Mbukak akun dagang

Klasifikasi kontrak

Teknologi interaksi karo uga gumantung saka jinis kontrak sing dipilih. Sadurunge miwiti dagang, sinau kanthi teliti karakteristik loro jinis kasebut.

  1. Pangiriman. Jeneng jinis kontrak kasebut nyatakake inti – mesthine minangka pangiriman nyata produk adhedhasar asil transaksi. Selaras karo persetujuan dikontrol dening ijol-ijolan, ngukum peserta kanthi denda yen nglanggar kondisi kasebut. Jinis kasebut digunakake, minangka aturan, dening perusahaan pertanian lan industri. Kapentingan diterangake kanthi kabutuhan kanggo tuku bahan mentah kanthi bathi dhewe utawa barang liyane sing dibutuhake ing produksi.
  2. Dikira-kira. Katentuan kontrak rampung ing jinis iki ora nyedhiyani kanggo pangiriman obyek saka persetujuan. Transaksi kasebut ditindakake kanthi dhasar ijol-ijolan moneter. Sejatine, perjanjian pemukiman ditindakake para pedagang kanggo ngasilake penghasilan liwat transaksi spekulatif.

Algoritma dagang

Transaksi ing bursa saham ora digawe tanpa dipikir. Dagang berjangka mbutuhake rencana aksi sing jelas sing beda-beda gumantung saka kahanan menyang kahanan, nanging nduweni tulang punggung utama – algoritma dagang:

  1. Nemtokake nilai kontrak ing wayahe saiki.
  2. Assessment saka jumlah premi asuransi (GO).
  3. Pitungan jumlah kontrak sing kasedhiya kanthi misahake jumlah simpenan kanthi ukuran margin.

Conto: Sampeyan pengin ngerti jumlah kontrak berjangka emas sing kasedhiya kanggo tuku kanthi simpenan 1, 5 lan 10 ewu dolar. Petungan kira-kira amarga volatilitas paramèter dagang. Data ing ngisor iki kasedhiya:

  • biaya ons troy saiki 1.268 ewu dolar;
  • GO 0,109 ewu dolar.

Kanggo ngetung jumlah kontrak saka macem-macem ukuran simpenan, jumlah simpenan dibagi dening jumlah GO:

Simpenan ing ewu dolar siji 5 sepuluh
Petungan 1000 / 0,109 5.000 / 0.109 10.000 / 0.109
Jumlah kontrak 9 45 91

Sampeyan kudu ngerti risiko. A pendekatan cukup kanggo matesi risiko kanggo 3% saka simpenan.

Margin lan asil finansial

Posisi mbukak minangka futures sing dituku. Ing pungkasan dina, margin diakoni ing posisi (prabédan antarane rega tuku lan nilai ing pungkasan dagang).

Nalika kontrak ditutup, indikator iki ngemot informasi babagan akrual saben dina, minangka indikator asil finansial saka transaksi kasebut.

Pedagang sing berpengalaman nggawe pitungan awal babagan bathi transaksi (margin variasi). Iki ngidini sampeyan ora kantun wayahe paling apik kanggo nutup posisi kasebut. Profitabilitas diitung kanthi rumus: VM = (Pn − Pn-1) × N, ing ngendi:

  • Pn minangka nilai kontrak ing wektu saiki;
  • Pn-1 — Nilai aset ing pungkasan dina dagang sadurunge;
  • N minangka jumlah kontrak.

Asil finansial

Pitakonan newbie umum

Sing liyane tokoh financial anyar nyemplungaken ing topik kapentingan kanggo wong, pitakonan liyane dadi relevan kanggo wong. Iki nggedhekake cakrawala kawruh. Ing ngisor iki pitakonan sing paling umum ing antarane wong anyar:

  1. Ing endi aku bisa ndeleng dhaptar kabeh berjangka saiki? Ijol-ijolan sing dilisensi nampilake dhaptar kontrak berjangka sing kasedhiya ing wektu nyata. Sembarang ijol-ijolan sing ditindakake pedagang kepengin nganyari dhaptar kanthi pas wektune.
  2. Ing endi bisa ndownload riwayat kutipan? Ing sembarang ijol-ijolan ana layanan karo arsip kuotasi. Kanggo nindakake iki, sampeyan bisa nggunakake telusuran ing situs kanthi ngetik “Arsip Kutipan” ing kothak telusuran. Kadhangkala sampeyan bisa ndownload kuotasi langsung liwat layanan charting kanthi nyetel parameter “Maksimum bar” adhedhasar kasunyatan sing 1 dina padha karo 1440 menit. Sadurunge ndownload, pangguna dijaluk milih wiwitan lan pungkasan periode wektu sing dikarepake.
  3. Kepiye carane milih tanggal berjangka sing bener? Pilihan tanggal kadaluwarsa (dina kadaluwarsa kontrak) gumantung saka aset dhasar. Kedadeyan ing dina tartamtu sing disetel dening ijol-ijolan. Pilihan pedagang dumunung ing kasunyatan sing nalika nggawe kaputusan kanggo nganakke transaksi, analisis dibutuhake adhedhasar jinis aset. Tegese, pilihan tanggal berjangka minangka bagéan saka analisis pambuka umum pasar, sing kasebut ing ndhuwur.
  4. Apa sing kedadeyan ing dina dagang pungkasan? Ing dina iki, ijol-ijolan nindakake recalculations kanggo kabeh posisi mbukak ing pasar berjangka, i.e. dina iki kewajiban ing kontrak wis kawujud. Meh mokal kanggo prédhiksi prilaku pasar ing dina iki. Pedagang kudu luwih waspada ing tanggal tutup supaya volatilitas sing ora dikarepke ora nyebabake kerugian. Kajaba iku, ing dina pungkasan dagang sampeyan bisa “kenek jackpot”.
  5. Apa ana masa depan sing langgeng? Ya, ana berjangka tanpa tanggal kadaluwarsa. Ing kontrak kasebut, recalculation digawe saben jam. Sing nyekel posisi dawa (longs) mbayar wong sing nyekel short (cekak) kanthi tarif sing ditemtokake dening ijol-ijolan. Fenomena iki owes eksistensi kanggo njaga nilai saka perpetual futures tanpa nutup posisi. Nilai iki kudu ing tingkat rega dhasar kanggo indeks.
  6. Apa bedane posisi cendhak lan dawa ing kontrak? Short – asil saka Advertisement saka kontrak. Pemilik posisi cendhak nduweni kewajiban kanggo ngedol aset dhasar kanthi rega sing disepakati ing kontrak. Long – asil saka tuku kontrak. Pemilik nduweni kewajiban kanggo tuku aset sing ndasari ing tanggal kadaluwarsa kontrak kanthi rega sing disetel.
  7. Apa investor butuh masa depan? Saben investor mutusake dhewe apa dheweke kudu dagang ing pasar berjangka. Pilihan instrumen finansial gumantung saka preferensi pribadi, kawruh lan dompet investor. Sawetara wong ora nggunakake dagang berjangka minangka mung instrumen finansial. Nanging, dheweke nganggep masa depan minangka salah sawijining pilihan kanggo diversifikasi modal. Iku alat mitigasi resiko. Iki kalebu investasi ing macem-macem aset.

Sampeyan bisa sinau babagan perdagangan berjangka lan entuk penghasilan ing video ing ngisor iki: https://www.youtube.com/watch?v=csSZvzVJ4I0&ab_channel=RamyZaycman Futures, minangka instrumen ijol-ijolan, ora tansah main peran spekulatif. Liwat transaksi berjangka, pemasok (peternakan, pabrik, lan sapiturute) nglindhungi awake dhewe saka owah-owahan rega. Saiki dagang berjangka wis entuk ruang lingkup lan popularitas sing luar biasa. Luwih becik miwiti kegiatan finansial kaya iki kanthi pengalaman dagang ing pasar saham.

Rate article
Add a comment