Sapa sing dadi broker saham, apa sing ditindakake, carane milih

Брокеры

Bebener kabeh babagan makelar saham . Investor utawa pedagang anyar sing pengin tuku saham, obligasi lan aset finansial liyane kudu ngerti yen dheweke butuh akun broker. Sampeyan ora bisa teka ing kantor ijol-ijolan lan tuku aset ing kana. Mesthi ana perantara antarane ijol-ijolan lan panuku.

Sapa sing dadi broker saham, apa sing ditindakake, carane milih
Cara kerja pasar saham

Perantara antarane ijol-ijolan lan pedagang / investor

Perantara yaiku wong utawa perusahaan sing ana ing antarane panuku aset lan pemilik. Yen investor mutusake kanggo tuku aset perusahaan, dheweke ora teka menyang pemilik, nanging menyang bursa saham lan tuku. Ana rong jinis perantara:

  1. Manajer – iki bisa dadi siji wong utawa perusahaan sing nggoleki instrumen finansial, nganalisa lan tuku. Cara iki cocok kanggo wong-wong sing pengin nandur modal, nanging ora pengin nglampahi akeh wektu milih lan nganalisa instrumen finansial.
  2. Broker minangka perusahaan sing makaryakke atas jenenge investor, tuku aset lan ditahan ing simpenan. Cara iki cocok kanggo wong sing pengin nggawe investasi dhuwit. Ing kasus iki, investor menehi prentah kanggo tuku aset sing dipilih, lan makelar nglakokake.
Sapa sing dadi broker saham, apa sing ditindakake, carane milih
Pakaryan broker minangka skema – fungsi lan kemampuan perusahaan broker

Penting: Broker lan manajer kudu didaftar ing Rusia lan duwe lisensi kanggo nindakake kegiatan sing diterbitake dening Bank Sentral, mriksa lisensi:
https://www.cbr.ru/securities_market/registries/ .

Sapa sing dadi broker saham, apa sing ditindakake, carane milih
dilisensi [/ caption] Dhaptar lengkap makelar sing dilisensi:
Broker Forex kanthi lisensi Perusahaan liyane sing nawakake layanan investasi minangka scammers. Nggarap perusahaan kaya ngono, sampeyan bisa kelangan kabeh dana. Kanggo mriksa perusahaan, sampeyan kudu pindhah menyang situs web Moscow Exchange, paling apik kanggo milih broker saka sepuluh ndhuwur.
Sapa sing dadi broker saham, apa sing ditindakake, carane milih

Cara milih broker – kritéria penting liyane saka lisensi

Ana telung kritéria utama:

  • Reliabilitas – kanggo ngevaluasi, ana peringkat makelar. Ana rong agensi rating utama ing Rusia: Expert RA lan NRA (National Rating Agency). Kajaba iku, sampeyan bisa ngevaluasi linuwih kanthi ndeleng statistik babagan jumlah akun sing mbukak lan klien aktif, jumlah akun investasi individu sing mbukak sing kasedhiya ing situs web Moscow Exchange. Iku uga worth considering sing ana divisi perbankan sing melu aktivitas broker lan perusahaan sing mung melu ing bisnis broker, akeh sing dadi bank.

Penting: Data kasebut kontradiktif, siji broker duwe akeh klien sing kadhaptar, nanging sawetara akun aktif lan kosok balene.

Instrumen finansial sing dituku disimpen ing depository broker lan yen bangkrut, investor ora bakal mbalekake dhuwit, uga ora bisa nampa ganti rugi saka Agen Asuransi Deposit, kanggo ngasilake aset kasebut, sampeyan kudu ngontak. depository ngendi makelar nyimpen sekuritase lan nransfer menyang akun broker liyane. Rating makelar ing Rusia kanthi jumlah klien ing pungkasan 2021-awal 2022:
Sapa sing dadi broker saham, apa sing ditindakake, carane milihRating makelar kanthi turnover perdagangan:
Sapa sing dadi broker saham, apa sing ditindakake, carane milih

  • Penak lan aksesibilitas – dimangerteni yen makelar duwe aplikasi seluler lan akun pribadi ing browser komputer. Broker sing apik bakal nyedhiyakake kabeh fungsi sing dibutuhake, ngatur karya tanpa gagal lan beku.Sapa sing dadi broker saham, apa sing ditindakake, carane milihSapa sing dadi broker saham, apa sing ditindakake, carane milih
  • Keuntungan – Kalebu ing item iki yaiku: biaya transaksi utawa biaya dagang lan biaya layanan. Broker entuk komisi lan luwih akeh transaksi sing ditindakake investor, luwih nguntungake. Saben makelar duwe komisi dhewe lan ora beda karo liyane. Pangopènan akun luwih penting lan bisa mangan bagean sing signifikan saka ibukutha, kanggo mangerteni kondisi lan jumlah pangopènan akun, sampeyan kudu maca tarif sadurunge mbukak akun broker karo broker tartamtu.

Sapa sing dadi broker saham, apa sing ditindakake, carane milih
Sapa sing dadi broker saham, apa sing ditindakake, carane milihKajaba iku, sawetara makelar nyedhiyakake biaya kanggo njaga sekuritase ing simpenan, uga penting kanggo menehi perhatian marang iki. Liyane babagan makelar sing duwe bathi:
https://www.banki.ru/investment/brokers/

Penting: Sawetara makelar bisa uga ora ngisi biaya
perantara ing kahanan tartamtu, kayata turnover akun broker utawa jumlah tartamtu ing akun sing dikenani biaya minimal.

[caption id="attachment_505" align="aligncenter" width="768"]
Sapa sing dadi broker saham, apa sing ditindakake, carane milihConto tarif kanggo nglayani akun broker

Apa sing ditindakake makelar?

Broker nindakake akeh fungsi, kalebu: mbukak lan njaga akun, nglakokake pesenan klien, menehi informasi babagan perdagangan, nyedhiyakake laporan babagan transaksi sing wis rampung, entuk dividen lan kupon, lan nahan pajak.

Mbukak akun

Wong sing pengin nandur modal mbukak akun broker ing ngendi dhuwit disimpen kanggo tuku instrumen finansial, akun depository kanthi otomatis dibukak kanggo dheweke ing ngendi sekuritase disimpen.

Ngatur akun

A klien tuku aset kudu nransfer dhuwit menyang pemilik liwat makelar sing nransfer dhuwit menyang ijol-ijolan, lan ijol-ijolan nransfer aset menyang makelar lan klien ditampa lan kosok balene nalika sade aset.

Nerapake pesenan

Nalika investor mutusake kanggo tuku utawa ngedol aset, dheweke ngirim pesenan menyang makelar, sing nindakake sing dibutuhake miturut pesenan sing diajukake.

Penting: Broker ora bisa ngedol utawa tuku aset dhewe, iki ditindakake dening manajer.

Informs bab Course saka lelangan

Ing akun pribadhi utawa aplikasi seluler, klien ndeleng rega saiki kanggo saben aset, jumlah sing gumantung marang makelar. Analytics, warta, gagasan lan data liyane bisa uga kasedhiya kanggo penak klien.

Nyedhiyani laporan

Saben transaksi klien dicathet lan, kanthi panyuwunan utawa kanthi otomatis, laporan diwenehake babagan transaksi sing ditindakake: aset apa sing dituku, pira sing dituku lan dibayar, komisi lan untung utawa rugi saka transaksi.

Mbayar pajak kanggo pemerintah

Nampa bathi saka transaksi, investor diwajibake mbayar pajak penghasilan 13%. Kanggo nyederhanakake karya investor, makelar kasebut kanthi mandiri ngetung keuntungan lan mbayar pajak.

Penting: Saben makelar milih wektu kanggo mbayar pajak, saben wulan, saben taun.

Replenish lan kridit dana

Broker nindakake transfer saka akun bank menyang dhewe lan kosok balene nalika mbatalake dana. Ora bisa mbatalake jumlah sing nandur modal ing instrumen finansial. Sapa sing dadi makelar kanthi gampang, apa sing ditindakake, fungsi lan layanan apa sing diwenehake perusahaan perantara ing pasar ijol-ijolan: https://youtu.be/LTWBYDL5mnk

Kepiye cara mbukak akun broker?

Sawise ngevaluasi lan milih makelar, tetep mbukak akun. Akeh perusahaan wis nyederhanakake prosedur pambuka lan nindakake saka jarak adoh, ing sawetara menit. Tinkoff nawakake kanggo mbukak akun broker ing 5 menit lan ing sawetara langkah (
https://www.tinkoff.ru/invest ):
Sapa sing dadi broker saham, apa sing ditindakake, carane milihSberbank (
https://www.sberbank.ru/ru/person/investments/broker_service/onboarding ):
Sapa sing dadi broker saham, apa sing ditindakake, carane milihYen iki minangka broker sing apik, mula pilihan klien yaiku ngundhuh aplikasi seluler utawa mbukak situs web, banjur kuesioner prasaja diisi, lan sawise verifikasi, akun dibukak.

Yen iki minangka broker sing apik, mula pilihan klien yaiku ngundhuh aplikasi seluler utawa mbukak situs web, banjur kuesioner prasaja diisi, lan sawise verifikasi, akun dibukak.
Sapa sing dadi broker saham, apa sing ditindakake, carane milih
Prosedur kanggo ngrampungake perjanjian layanan broker karo Sberbank
Opening (
https://open-broker.ru/invest/open-account/):
Sapa sing dadi broker saham, apa sing ditindakake, carane milihSawise iku, tetep milih tarif kanggo layanan luwih lanjut. Sampeyan kudu milih kanthi ati-ati, sesuai karo syarat sampeyan, kanggo pedagang sing nindakake transaksi aktif, komisi minimal saben transaksi penting, kanggo investor sing jarang nggawe transaksi, komisi kasebut ora duwe peran penting.
Sawise iku, tetep milih tarif kanggo layanan luwih lanjut. Sampeyan kudu milih kanthi ati-ati, sesuai karo syarat sampeyan, kanggo pedagang sing nindakake transaksi aktif, komisi minimal saben transaksi penting, kanggo investor sing jarang nggawe transaksi, komisi kasebut ora duwe peran penting.
Sapa sing dadi broker saham, apa sing ditindakake, carane milih
Ketentuan lan biaya kanggo macem-macem makelar ing Rusia

Penting: Kanthi ngisi kuesioner lan ngirim data menyang makelar, klien setuju karo syarat kontrak, sing kudu ditliti supaya ora nemoni masalah lan kesalahpahaman ing mangsa ngarep.

Kepiye cara kerja karo makelar?

Sawise tahapan liwati, interaksi karo broker diwiwiti. Yen perusahaan ngetokake piranti lunak tambahan (
terminal ), mula kudu diinstal miturut pandhuane. Sawisé iku, akun diisi maneh lan karya diwiwiti, investor milih instrumen finansial sing dikarepake, ngirim pesenan kanggo tuku utawa ngedol aset, makelar nglakokake kanthi ngetokake dhuwit saka akun kasebut. Instrumen finansial, analytics saka perusahaan, warta, saran lan latihan bisa uga kasedhiya ing akun pribadi sampeyan.

  1. Pendidikan macem-macem : webinar, interaktif, kursus web, lsp. Biasane iki minangka pelajaran cilik kanthi dhasar investasi, sing njlèntrèhaké prinsip investasi, mulang carane nggunakake terminal utawa aplikasi seluler.
  2. Analytics . Bisa uga saka perusahaan lan saka bank-bank asing sing unggul, isi kasebut beda-beda, bisa uga ana kabeh artikel sing nerangake alasan tuku utawa owah-owahan ing perusahaan ing mangsa ngarep sing bakal mengaruhi pertumbuhan rega aset.
  3. Gagasan . Analis bank ngetokake gagasan sing relevan kanggo tuku aset.
  4. Warta . Artikel ngidini sampeyan nemokake informasi babagan perusahaan tartamtu utawa apa sing kedadeyan ing jagad finansial.
Sapa sing dadi broker saham, apa sing ditindakake, carane milih
Tuku/Adol saham sajrone 1 detik

Apa sing kudu ditindakake yen broker bangkrut

Sampeyan ora bisa nglindhungi dhewe saka kahanan force majeure, broker sing digunakake investor bisa bangkrut utawa lisensi bisa dicopot. Lan klien kudu ngerti yen dheweke sebagian dilindhungi dening hukum “Ing Pasar Sekuritas”. Iku kabeh gumantung ing jinis organisasi:

  1. Divisi perbankan – ing kahanan iki, dhuwit ora dipérang dadi pelanggan (depositor, investor, lan liya-liyane), padha ana ing “tumpukan” umum lan supaya bisa bali dhewe, sampeyan kudu ngenteni prosedur bangkrut. rampung lan nggabungake antrian korban, paling kamungkinan padha bakal ngetokake utang gedhe pisanan, lan banjur padha bakal miwiti kanggo bali dhuwit klien. Padha bali saka jumlah total, i.e. ora preduli apa jumlah sing ana ing akun broker, liyane bakal dibagi ing saben wong.
  2. Struktur sing kapisah – dhuwit ing akun broker bakal dibagi antarane klien, tanpa ngenteni prosedur bangkrut, yen broker ora nggunakake dana kanggo transaksi pribadi.

Penting: penting kanggo pelanggan sing dilayani ing departemen perbankan ngerti yen dana ing akun broker digunakake dening bank lan iki sah.

Kepiye carane dadi makelar saham, apa sing dibutuhake lan bisa ditindakake kanthi pribadi: https://youtu.be/rbMjkC1T1NM

Akibate

Kepiye carane milih makelar?
Bukak situs web Bank RusiaMaca tarif lan kontrak
Pilih 5-10 perusahaan pisananEvaluasi penak lan fungsi  
Priksa rating ing pakar RA lan NRAPriksa manawa sampeyan duwe instrumen finansial sing tepat

Pilihan broker bakal mengaruhi karya pedagang / investor luwih, supaya ora telat lan ora nyaman, sampeyan kudu ngumpulake informasi ing Internet, mriksa rating, ngevaluasi penak lan keuntungan nggunakake layanan broker, maca tarif lan kontrak. Sampeyan uga penting kanggo ngevaluasi kualitas layanan sing disedhiyakake, sing ijol-ijolan menehi akses lan jumlah instrumen finansial sing diwenehake, kepiye proses panjaluk ing layanan dhukungan. Begjanipun kanggo investor, video YouTube kasedhiya karo informasi bab saben broker, reviews karya. Sawise nonton video kasebut, sampeyan kudu yakin karo apa sing diomongake kanthi mriksa informasi sing kasedhiya ing Internet dhewe. Sumber kasebut minangka situs sing dipercaya, forum (ing kene sampeyan kudu waspada lan ora percaya saben tembung), publikasi warta, asring duwe tab babagan donya finansial.

Rate article
Add a comment