Strategi kanggo nggunakake saluran Donchian ing dagang

Методы и инструменты анализа

Indikator saluran Donchian minangka strategi dagang, carane nggunakake ing dagang.
Strategi kanggo nggunakake saluran Donchian ing dagang

Apa indikator saluran Donchian lan apa tegese, rumus pitungan

Penulis indikator iki yaiku pedagang Amerika Richard Donchian. Panggunaan saluran Donchian entuk popularitas ing taun 1980-an. Kanthi bantuan, pedagang kondhang Linda Raschke lan Turtles mbangun sistem dagang, sawise entuk sukses sing signifikan. Panggunaan saluran Donchian ngidini sampeyan nemtokake anane tren. Grafik rega bakal ana ing posisi tartamtu ing band sing ditemtokake dening indikator kasebut. Ngelingi sinyal sing ditampa, pedagang bisa nemtokake anane utawa ora ana tren kanthi kemungkinan dhuwur lan nggawe keputusan dagang sing luwih ngerti. Indikator kasebut diitung kaya ing ngisor iki:

  1. Iku kasusun saka telung baris.
  2. Sisih ndhuwur nuduhake maksimal nilai paling gedhe saka N bar.
  3. Sing paling ngisor yaiku minimal saka nilai paling cilik saka jumlah bar iki.
  4. Pusat diitung minangka rata-rata aritmetika saka nilai garis ndhuwur lan ngisor ing saben titik wektu.
  5. Ana varian saka indikator sing nyedhiyakake anane shift. Ing kasus iki, nilai positif saka parameter cocog kanggo maju, lan nilai negatif kanggo pindhah maneh.

Nilai paling umum saka periode sing dianggep yaiku 20 bar. Asring digunakake kanggo jangka wektu saben dina. Nilai iki cocog karo kasunyatan sing biasane ana kira-kira 20 dina kerja ing sasi.

Indikator saluran Donchian:
Strategi kanggo nggunakake saluran Donchian ing dagang

Cara nggunakake, persiyapan, strategi dagang kanggo indikator Donchian

Supaya bisa dagang kanthi efektif, sampeyan kudu nggawe sistem dagang sing efisien. Bagean penting yaiku analisis kahanan dagang lan identifikasi kesempatan dagang sing janjeni. Kanggo milih strategi dagang sing cocog, perlu kanggo nemtokake anane tren lan arahe. Contone, yen ana uptrend, sampeyan bisa ndeleng manawa kuotasi dumunung ing sadhuwure garis tengah saluran Donchian. Rega ana ing uptrend
Strategi kanggo nggunakake saluran Donchian ing dagangSanalika rega wiwit pindhah menyang garis ndhuwur, iki nuduhake gerakan munggah sing kuwat kanthi kemungkinan dhuwur. Kajaba iku, yen kita ngomong babagan tren mudhun, kuotasi bakal tetep cedhak garis ngisor saluran Donchian sajrone wektu tartamtu. Awal proses iki bisa dadi basis kanggo ngetik transaksi jual. Conto ngetik perdagangan:
Strategi kanggo nggunakake saluran Donchian ing dagangYen sadurunge pedagang wis ana ing perdagangan sesuai karo arah tren, banjur ing kahanan iki bakal logis kanggo nambah ing arah iki.

Nalika mlebu perdagangan, kabutuhan manajemen risiko sing tepat nduweni peran penting. Kanggo iki, utamane, penting kanggo nemokake titik sing paling nguntungake kanggo nyetel stop loss – tingkat ing ngendi transaksi, ing ngarsane mundhut, bakal ditutup kanthi yakin.

Kanggo nerangake apa rega regane kudu digunakake, ayo nimbang kahanan nalika ana uptrend ing grafik. Ing kasus iki, kuotasi bakal dumunung ing ndhuwur garis tengah. Ing kasus iki, sudagar bisa mungkasi mung ngisor baris iki utawa ing pojok ngisor saluran Donchian. Pilihan gumantung saka sistem dagang sing digunakake lan risiko sing dianggep normal. Opsi kapisan luwih beboyo, nanging bakal mbantu luwih akurat nemtokake wayahe tren rampung kanggo bisa metu saka perdagangan, Nanging, pemicu acak bisa uga ana ing kene sanajan uptrend terus. Nempatake stop loss ing garis ngisor bakal nyuda risiko pemicu sing ora disengaja. Nalika nggarap tren mudhun, keputusan ing ngendi kanggo nyelehake stop loss digawe kanthi cara sing padha. Panggonane bisa ditemtokake nggunakake indikator liyane. Tuladhane, indikator ATR digunakake digunakake kanggo maksud iki. Ing istilah prasaja, nuduhake advance rega rata-rata liwat nomer tartamtu saka bar. Iku luwih apik kanggo nggunakake ing wektu sing luwih dhuwur. Contone, nalika dagang ing jangka wektu patang jam, luwih trep nggunakake ATR, sing diwilang kanggo grafik saben dina. Kanthi tren miring, sampeyan kudu menehi perhatian marang jembar band. Ing kasus iki, nalika pita sempit, gerakan munggah utawa mudhun sing kuwat kudu dikarepake. Ing kene luwih becik ngenteni wiwitan gerakan tren lan mlebu perdagangan langsung sawise diwiwiti. Konsolidasi lan wiwitan tren: nalika dagang ing wektu patang jam, iku trep kanggo nggunakake ATR, kang wis diwilang kanggo grafik saben dina. Kanthi tren miring, sampeyan kudu menehi perhatian marang jembar band. Ing kasus iki, nalika pita sempit, gerakan munggah utawa mudhun sing kuwat kudu dikarepake. Ing kene luwih becik ngenteni wiwitan gerakan tren lan mlebu perdagangan langsung sawise diwiwiti. Konsolidasi lan wiwitan tren: nalika dagang ing wektu patang jam, iku trep kanggo nggunakake ATR, kang wis diwilang kanggo grafik saben dina. Kanthi tren miring, sampeyan kudu menehi perhatian marang jembar band. Ing kasus iki, nalika pita sempit, gerakan munggah utawa mudhun sing kuwat kudu dikarepake. Ing kene luwih becik ngenteni wiwitan gerakan tren lan mlebu perdagangan langsung sawise diwiwiti. Konsolidasi lan wiwitan tren:
Strategi kanggo nggunakake saluran Donchian ing dagangIndikator iki ora nuduhake persis ngendi iku paling apik kanggo nutup perdagangan. Ing laku, pedagang sing nggunakake kanggo tujuan iki asring nggunakake trailing stop. Kanggo nindakake iki, nalika tren berkembang, stop loss sing wis disetel sadurunge dipindhah menyang arah gerakan supaya cocog karo pinggir saluran sing ngelawan.

Contone, kanthi tren sing akeh, stop loss diselehake ing wates ngisor band, lan ing tren sing mudhun, ing sisih ndhuwur. Dipercaya manawa strategi iki paling efektif nalika dagang ing grafik saben dina.

Regulasi volume transaksi uga ditrapake. Yen rega obah ing arah sing bener, banjur nalika tuwuh, jumlah kasebut saya tambah. Yen transaksi ora kasil, pedagang bakal kelangan jumlah sing relatif cilik. Kanthi sukses rampung karya, gain bakal Ngartekno luwih saka tanpa nindakake imbuhan saka jumlah. Nalika nemtokake jumlah dana sing nandur modal ing transaksi, perlu kanggo njupuk menyang akun aturan manajemen risiko, uga sing ana hubungane karo manajemen modal. Dheweke kudu dirumusake dening pedagang ing sistem dagang.

Nalika Gunakake Indikator Saluran Donchian

Ora dianjurake kanggo nggunakake saluran Donchian kanggo nemtokake kahanan overbought utawa oversold. Kanggo tujuan kasebut, cara liya kudu digunakake. Indikator cocok kanggo nemtokake anané tren. Ing kasus iki, grafik bakal tetep ing ndhuwur utawa ngisor garis tengah kanggo dangu. Yen tren kuwat banget, mula grafik kasebut bisa ngluwihi saluran Donchian. Wayahe awal bisa digunakake minangka sinyal kanggo mlebu perdagangan ing arah gerakan. Mlebet perdagangan kanthi tren sing kuat:
Strategi kanggo nggunakake saluran Donchian ing dagangKanthi bantuan saka indikator sing dianggep, sampeyan bisa nindakake
perdagangan counter-trend. Sinyal kanggo wiwitan bisa uga minangka karusakan palsu ing wates saluran ing njaba. Sawise iku, bisa miwiti perdagangan ing arah sing ngelawan karo tren saiki. Conto perdagangan countertrend:
Strategi kanggo nggunakake saluran Donchian ing dagangIng kasus ing wawasan, dianjurake kanggo nyelehake stop loss konco extremum breakout palsu, lan sampeyan bisa nutup kesepakatan nalika pinggiran ngelawan saka saluran wis tekan utawa nalika pratandha saka owah-owahan ing arah katon. Efisiensi panggunaan mundhak kanthi nggunakake indikator liyane kanthi simultan. Ing kasus iki, sing prédhiksi owah-owahan ing arah tren lan bantuan kanggo nemokake titik tengen kanggo metu saka transaksi bakal utamané migunani. Contone, obah rata-rata bisa digunakake kanggo luwih andal nemtokake ngarsane lan kekuatan saka tren. Kanggo nindakake iki, luwih trep nggunakake wektu sing luwih gedhe. Kanggo nemtokake sinyal metu saka perdagangan, sampeyan bisa nggunakake, contone, kombinasi cocog saka candlesticks Japanese utawa sinyal sing dijupuk nggunakake macem-macem osilator. Luwih nguntungake yaiku transaksi sing ditindakake ing arah tren. Nanging, pedagang sing berpengalaman uga bisa nggunakake perdagangan countertrend. Ing kasus iki, resiko bakal tambah, nanging bakal ana luwih akeh kesempatan kanggo MediaWiki. Indikator efektif nalika nggarap meh kabeh jinis aset exchange lan karo timeframes sembarang. Kanggo nemtokake sikape marang, pedagang kudu eksperimen dhewe, nyoba kanggo ngganti nggunakake kanggo kahanan.

Ing ngarsane gaya miring, saluran Donchian sempit, nyuda kesempatan kanggo nampa sinyal sing migunani. Ing wektu iki, panggunaane ora bakal cukup efektif. Ing sisih liya, kudu digatekake manawa indikator sing dipikirake bakal ngidini sampeyan ndeteksi wiwitan tren, ngidini sampeyan nemokake kesempatan sing duwe bathi kanggo entuk bathi.

Pros lan cons saka dagang ing saluran Donchian

Indikator kasebut nduweni kaluwihan ing ngisor iki:

  1. Nuduhake anane utawa ora ana tren, uga kekuwatane.
  2. Sinyal saluran Donchian ora ana wektu tundha.
  3. Bisa digunakake kanggo nemtokake tahap pangembangan tren. Yen iku sing pungkasan, malah miturut tren kudu ora ngetik transaksi utawa nindakake kanthi ati-ati.
  4. Indikator iki nggampangake kanggo nemtokake volatilitas pasar .
  5. Ngidini sampeyan nemokake titik entri perdagangan, uga nemtokake gulung kanggo nyetel stop loss lan njupuk bathi.
  6. Iku bakal mbantu kanggo nemtokake wayahe konsolidasi tren sadurunge wiwitan gerakan kuwat.

Minangka kerugian, dicathet yen ing ngarsane tren sisih, aplikasi kasebut kurang efektif tinimbang ing kahanan sing ana gerakan tren. Masalah liyane yaiku kekurangan sinyal sing akurat kanggo metu saka perdagangan kanthi bathi. Nggunakake indikator iki ngidini sampeyan mbangun sistem dagang sing duwe bathi. Saluran Donchian ngidini sampeyan nemtokake bagean penting saka paramèter. Kanggo entuk sinyal sing luwih dipercaya, dianjurake kanggo nambah karya kanthi nggunakake indikator liyane. Panggunaan Saluran Donchian ngidini, nalika nyetel mandeg lan target transaksi, kanggo njamin rasio resiko lan ganjaran sing dikarepake, contone, ing tingkat 1: 4 utawa luwih dhuwur. Kanggo nambah linuwih saka sinyal ditampa, sampeyan kudu nginstal saringan tambahan kanggo titik entri samesthine. Pangguna kudu milih dawa periode indikator kasebut, sing bakal nambah jumlah dagang sing duwe bathi. Indikator Saluran Donchian Saluran Donchian: cara nggunakake, strategi, setelan – https://youtu.be/sa8DvaaPI_E

Aplikasi Saluran Donchian ing terminal MT 4

Saluran Donchian dikenal kanthi efisiensi, nanging indikator iki ora kalebu, contone, ing set standar kanggo terminal Metatrader. Kanggo nggunakake, contone, ing versi papat saka terminal, sampeyan kudu ndownload lan nginstal. Kanggo nindakake iki, tindakake ing ngisor iki:

  1. Sampeyan kudu golek link kanggo ngundhuh. Contone, kanggo Metatrader 4, sampeyan bisa nggunakake link ing ngisor iki https://livetouring.org/wp-content/uploads/2022/01/donchian-channel.mq4_.zip. Arsip kanggo nyalin kudu dibongkar dhisik.
  2. Sampeyan kudu mbukak bagean “Berkas” ing menu utama lan pilih baris “Bukak direktori data” ing kono.

Strategi kanggo nggunakake saluran Donchian ing dagang

  1. Banjur sampeyan kudu pindhah menyang subdirektori “MQL4”, lan sawise iku – menyang “Indikator”.Strategi kanggo nggunakake saluran Donchian ing dagang
  1. Sampeyan kudu nyalin indikator menyang folder sing dibukak.
  2. Sawise iku, sampeyan kudu miwiti maneh terminal.
  3. Banjur bisa ditemokake ing bagean sing ana indikator khusus.

Strategi kanggo nggunakake saluran Donchian ing dagang

  1. Nalika miwiti, sampeyan kudu milih periode indikator lan shift sawijining. Nilai sing paling umum digunakake yaiku 20 lan 2, masing-masing.

Strategi kanggo nggunakake saluran Donchian ing dagang

  1. Yen perlu, sampeyan bisa nemtokake setelan liyane, sanajan setelan gawan dianggep efektif dening akeh.
    Strategi kanggo nggunakake saluran Donchian ing dagang
    Indikator saluran Donchian kanggo mt4

Sampeyan uga bisa nemtokake jinis garis sing digunakake, kekandelan lan warna. Iki utamané migunani nalika sudagar nggunakake luwih saka siji indikator.

Rate article
Add a comment