Drejtkëndëshi në tregti: si duket në tabelë, strategjitë e tregtimit

Методы и инструменты анализа

Drejtkëndësh në tregti – çfarë është, si duket në tabelë, strategjitë e tregtimit. Drejtkëndëshi tregtar është një nga figurat më të famshme dhe më të njohura. Tregtarët që tregtojnë në tregje të ndryshme udhëhiqen nga ajo. Duke parë një model drejtkëndëshi në grafik, një tregtar mund të kuptojë se për momentin ofertuesit janë të pavendosur, por herët a vonë kjo periudhë do të përfundojë dhe tendenca do të vazhdojë lëvizjen e saj në drejtimin e dhënë.
Drejtkëndëshi në tregti: si duket në tabelë, strategjitë e tregtimit

Si të llogarisni një formë drejtkëndëshi në një tabelë – interpretimi i saktë

Është mjaft e lehtë të interpretosh një drejtkëndësh në një tabelë. Duket si një korridor anësor që konsolidon grafikun e çmimeve dhe i kufizuar nga nivelet e mbështetjes dhe rezistencës. Zakonisht modeli fillon me çmimin që arrin një nivel rezistence nëse tendenca është në rritje ose një nivel mbështetës nëse është në rënie. Pastaj çmimi kthehet në nivelin e kundërt. Pas kësaj, çmimi e gjen veten në një kanal midis dy niveleve dhe lëviz në të derisa më në fund depërton në njërin prej tyre. Deri në momentin kur çmimi kalon nivelin dhe qiriri tjetër mbyllet jashtë kanalit, është e pamundur të flitet për përfundimin e modelit. Në të njëjtën kohë, sa më i ngushtë të jetë drejtkëndëshi, aq më shumë vrull çmimi depërton në nivel. https://articles.opexflow.com/analysis-methods-and-tools/svechnye-formacii-v-trajdinge.htm Nga rruga, jo gjithmonë një drejtkëndësh vepron si një figurë e pavarur. Shumë shpesh është një komponent i një modeli tjetër të njohur –
flamuri . Flamuri mund të identifikohet nga fakti se drejtkëndëshit i paraprin një vrull i gjatë lart ose poshtë, duke arritur një nivel mbështetjeje ose rezistencë (në varësi të tendencës). Në të ardhmen, çmimi konsolidohet midis niveleve dhe luhatet deri në zbërthim, i cili, si rregull, vazhdon prirjen e vendosur nga impulsi fillestar.
Drejtkëndëshi në tregti: si duket në tabelë, strategjitë e tregtimit

Elementet përbërës të figurës “drejtkëndësh”

Një drejtkëndësh tregtar përbëhet nga “maja” dhe “rënie”. Nuk duhet të ketë më pak se tre prej tyre, megjithëse disa analistë fillojnë të marrin në konsideratë modelin drejtkëndësh në tregtim si të tillë pas dy kërcimesh. Numri maksimal i pikave të tilla nuk është i kufizuar në asnjë mënyrë. Sidoqoftë, tregtarët me përvojë e dinë se nuk do të ketë shumë prej tyre. Zakonisht çmimi prek linjat kufitare disa herë, dhe më pas i thyen ato. Po vëllimet? Mund të shihet se ndërsa formohet drejtkëndëshi, vëllimet gradualisht zvogëlohen, deri në përfundimin e modelit, vëllimi mund të arrijë edhe një minimum.

Një avari zakonisht shoqërohet me një rritje të mprehtë të vëllimeve. Nëse ka ndodhur prishja, por vëllimet nuk janë rritur, ka shumë mundësi që prishja të jetë e rreme. Sidoqoftë, nuk ia vlen të përqendroheni vetëm në vëllime kur llogaritni një shpërthim të vërtetë ose të rremë. Shpesh ndodh që një ndarje e suksesshme të mos shoqërohet me ndryshime të rëndësishme në vëllime, kështu që është më mirë të përqendroheni në disa tregues menjëherë.

Llojet e “drejtkëndëshit”

Në varësi të trendit në rritje ose në rënie, drejtkëndëshi mund të jetë përkatësisht bullish ose bearish.

model bullish

Një drejtkëndësh bullish në tregti formohet gjatë një trendi rënës. Në këtë rast, tregtarët bullish priren të shkojnë gjatë në mënyrë që të mbyllin pozicionin pasi linja e rezistencës është thyer.
Drejtkëndëshi në tregti: si duket në tabelë, strategjitë e tregtimit

Model bearish

Në këtë situatë, e kundërta është e vërtetë, tregtarët që marrin një pozicion bearish priren të hapin pantallonat e shkurtra dhe të presin që çmimi të kalojë vijën e mbështetjes. Në përputhje me rrethanat, një drejtkëndësh në rënie në tregti formohet gjatë një trendi rënës.
Drejtkëndëshi në tregti: si duket në tabelë, strategjitë e tregtimit

Si të përdorni modelin drejtkëndësh në analizën teknike për tregtarët

Përdorni modelin drejtkëndësh në
analizën teknikemjaft e thjeshtë. Për të filluar, ia vlen të kuptoni se cila tendencë i parapriu formimit të saj – në ngjitje ose në zbritje. Vlen gjithashtu të shikohet për të parë nëse ka modele të tjera, më domethënëse në tabelë. Hapi tjetër është identifikimi i linjave të mbështetjes dhe rezistencës. Kjo është e lehtë për t’u bërë duke shënuar nivelet e larta dhe të ulëta të çmimit brenda modelit. Më tej, tregtari duhet vetëm të presë për shpërthimin. Për t’u siguruar që ka ndodhur, këshillohet që të përdorni edhe oshilatorë. Pika e hyrjes në pozicion do të jetë mbyllja e qiriut “përparim”. Sigurisht, ka mënyra të tjera për të tregtuar “në një drejtkëndësh” që ndryshojnë në varësi të strategjisë së përgjithshme të tregtimit. https://articles.opexflow.com/analysis-methods-and-tools/osnovy-i-methody-texnicheskogo-trajdinga.htm

A ia vlen të tregtoni brenda modelit? Për këtë pikë, ekspertët nuk patën ndonjë mendim unanim. Në fakt, çdo rast është mjaft individual. Nëse diapazoni midis çmimit më të lartë dhe më të ulët është i vogël, atëherë nuk ka kuptim të tregtoni brenda drejtkëndëshit. Me përjashtim të atyre rasteve, natyrisht, kur një tregtar nuk është i interesuar për një lloj
skalping .

Nëse ndryshimi midis nivelit të mbështetjes dhe rezistencës është i rëndësishëm, dhe modeli zhvillohet për një kohë mjaft të gjatë, atëherë është mjaft e mundur të tregtoni brenda tij. Për ta bërë këtë, duhet të ndiqni rregullat e tregtimit me një tendencë anash.
Drejtkëndëshi në tregti: si duket në tabelë, strategjitë e tregtimit

Të mirat dhe të këqijat e modelit

Drejtkëndëshi është një model tregtar popullor. Kjo i detyrohet një sërë përparësive të tij kryesore:

 1. Mund të gjendet në çdo treg: aksione, valutë dhe çdo tjetër. Shifra është absolutisht universale.
 2. Modeli i drejtkëndëshit në tregti është gjithmonë i lehtë për t’u njohur në tabelë, si rregull, ai bie menjëherë në sy, madje edhe një fillestar i papërvojë mund ta trajtojë atë.
 3. Figura jo vetëm që është lehtësisht e dallueshme, por është gjithashtu mjaft e lehtë për të punuar me të, pa pasur njohuri dhe aftësi të veçanta shtesë. Gjetja e pikëve për hapjen dhe mbylljen e një pozicioni nuk është e vështirë për asnjë tregtar, pavarësisht nëse ai tregton gjatë apo të shkurtër.

Drejtkëndëshi në tregti: si duket në tabelë, strategjitë e tregtimitA ka disavantazhe kjo shifër? Fatkeqësisht po. Pengesa e tij kryesore është rreziku gjithmonë ekzistues i shpërthimeve të rreme. Nëse një tregtar nuk di se si t’i përcaktojë ato në tabelë, atëherë përdorimi i një drejtkëndëshi madje mund ta çojë atë në humbje. Një tjetër dobësi e drejtkëndëshit është se funksionon mirë vetëm në korniza kohore relativisht të gjata. Për ata që preferojnë të tregtojnë në korniza të shkurtra kohore, drejtkëndëshi nuk do të sjellë shumë përfitime.

Gabimet dhe rreziqet

Çfarë mund të shkaktojë gabime kur tregtoni duke përdorur një drejtkëndësh? Shumica e tyre kanë të bëjnë me një përkufizim të rremë të një avarie dhe, si rezultat, zgjedhjen e gabuar të momentit për të hapur një pozicion. Për të shmangur këtë, mjafton të përdorni shenjat e një shpërthimi të rremë, si vëllime të larta në trupin e drejtkëndëshit, qirinj me fitil të gjatë. Një pikë tjetër që duhet mbajtur parasysh është se drejtkëndëshi nuk mbetet gjithmonë i lidhur me momentin dhe trendin origjinal. Shpesh, nëse figura formohet mjaft gjatë, impulsi primar nuk ka më një ndikim të rëndësishëm në të. Kjo do të thotë se prishja mund të ndodhë në çdo drejtim, pavarësisht nga tendenca fillestare. Drejtkëndëshi karakterizohet gjithashtu nga rreziqet e përgjithshme të modeleve në tregti. Këtu ia vlen të kuptohet se modelet nuk funksionojnë të izoluara nga një strategji tregtare. Ashtu si pas çdo modeli tjetër, pas drejtkëndëshit ka një logjikë të caktuar të tregut, sjelljen e shitësve dhe blerësve. Nëse një tregtar sheh vetëm një figurë gjeometrike, atëherë ai nuk do të jetë në gjendje të përdorë me sukses modelin. Drejtkëndëshi në tregti – strategjitë tregtare: https://youtu.be/0z1dL_iQ_i8

Mendimi i ekspertit

Ekspertët mbajnë qëndrime të ndryshme në lidhje me përdorimin e një drejtkëndëshi në tregti. John Murphy rekomandon të mos keni frikë të tregtoni brenda modelit. Ai e shpjegon këtë me rreziqet më të ulëta me të cilat përballet tregtari në këtë rast, çmimi është ende i kufizuar nga linjat e konsolidimit. Edhe nëse ndodh një avari, tregtari do të ketë gjithmonë mundësinë të tregtojë në drejtimin e trendit. Alexander Elder këshilloi të përdorte strategjinë e rikthimit të çmimit nga skajet e tij kur tregtoni brenda drejtkëndëshit. Ai argumentoi se gjatë konsolidimit të çmimeve, mund të hapni pozicione të mira afatshkurtra. Plaku sugjeroi blerjen në linjën e mbështetjes dhe shitjen kur linja e çmimit arrin nivelin e rezistencës, për të kuptuar se kjo ka ndodhur vërtet, ai këshilloi përdorimin e oshilatorëve ose treguesve të tjerë. Gjithashtu, për të mos u gabuar në trendin e ardhshëm,
Drejtkëndëshi në tregti: si duket në tabelë, strategjitë e tregtimitPor Jack Schwager nuk rekomandon tregtimin brenda drejtkëndëshit. Eksperti rekomandon që të përqendrohet gjithë vëmendja në gjetjen e pozicioneve të daljes. Një nga shenjat kryesore të një avarie të afërt, ai e quan faktorin kohë. Sa më gjatë të ekzistojë modeli, aq më e lartë është mundësia që ai të përfundojë së shpejti. Ai gjithashtu e quan një ulje të paqëndrueshmërisë brenda modelit një sinjal për një shpërthim. Për të reduktuar rreziqet, Schwager këshillon të prisni për konfirmimin e shpërthimit dhe të mos hapni pozicione derisa të shfaqen këto konfirmime.

info
Rate author
Add a comment

 1. Гусев В.П.

  Словесный понос. не более. Треп по материалам Мэрфи – это 40 лет назад. Рынок давно поменялся.

  Reply
  1. Pavel

   Как точно вы охарактеризовали свой комментарий.

   Reply
  2. Pavel

   А если по делу, то видел ваши труды и телеграм. Вы явно можете больше и лучше написать то что имели ввиду изначально, но почему-то высказались в такой неконструктивной форме.

   Reply