Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurt

Софт и программы для трейдинга

Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: si të instaloni, konfiguroni dhe tregtoni në platformën Metatrader në 2022. MetaTrader është një nga terminalet më të njohura tregtare të krijuar për të ofruar shërbime të marrëveshjeve në tregjet e Futures, Forex dhe CFD.

Versionet e MetaTrader të përdorura në treg

ModelViti i nxjerrjesKarakteristikat
Listat FX2000Kompleksi është krijuar vetëm për tregtimin e marzhit në Forex. Aftësitë teknike dhe grafike janë shumë të dobëta.
MetaCuotes2001Tregtim i shtuar në tregun CFD . Funksionaliteti i MQL ka zgjeruar ndjeshëm shërbimin e klientit (skriptet, këshilltarët e ekspertëve, treguesit teknikë, etj.).
MetaTrader 32002Shto tregtim në Futures, një bibliotekë falas API. Gjuha e programimit MQLII është përmirësuar.
MetaTrader42005Të gjitha pjesët e platformës janë përmirësuar. Vëmendje e veçantë i kushtohet forcimit të sistemeve të sigurisë. Funksionaliteti i MQL4 përfshinte jo vetëm vetë gjuhën e programimit, por edhe një modul personal, redaktorin e këshilltarëve të ekspertëve të MetaEditor dhe një model për optimizimin e këshilltarëve të ekspertëve.
MetaTrader52008Ky version i platformës tregtare ju lejon të tregtoni jo vetëm në monedhë, por edhe në bursë. Rritja e numrit të afateve kohore. U shtua aftësia për të testuar strategjitë në kohë reale. Funksioni i rrjetës së shtuar.

Versioni më i popullarizuar i platformës është MetaTrader4, pavarësisht nga fakti se është inferior ndaj versionit MT5 për sa i përket funksionalitetit. Arsyeja kryesore për popullaritetin e MT4 është papajtueshmëria e gjuhëve MQL4 dhe MQL5, dhe lëvizja e të gjitha instrumenteve, treguesve dhe skripteve tuaja tregtare është një proces mjaft i mundimshëm.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurt

Karakteristikat e platformës MT

Platforma e tregtimit MetaTrader është plotësisht e vetë-mjaftueshme dhe nuk kërkon instalimin e programeve shtesë. Të gjitha instrumentet e nevojshme tregtare janë në dispozicion të përdoruesve: indekset, çiftet e monedhave, aksionet, mallrat (metalet, nafta). Funksionaliteti i gjerë teknik përfshin:

 • raporte tregtare shumëgjuhëshe;
 • 38 tregues të analizës teknike;
 • 6 opsione për porositë në pritje;
 • 4 mënyra zmadhimi;
 • kalendari ekonomik;
 • mbështetja e “xhamit të çmimeve”;
 • funksioni i ekzekutimit të pjesshëm të urdhrave;
 • aftësia për të testuar strategjitë;
 • funksionet e rrjetës dhe mbrojtjes ;
 • aftësia për të krijuar skriptet dhe treguesit tuaj për tregtimin automatik;
 • aftësia për t’u bashkuar me sinjalet e tregtarëve kryesorë ose për të vendosur sinjalet tuaja në shitje.

Si të instaloni terminalin MetaTrader – udhëzime hap pas hapi

Një kërkesë e rëndësishme për pajisjet teknike është prania e një procesori me mbështetje SSE2. Instalimi i softuerit Metatrader nga faqja zyrtare e internetit është absolutisht falas.

 1. Hapi # 1 – shkarkoni MetaTrader dhe ekzekutoni instaluesin.Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurt
 2. Hapi # 2 – pajtohuni me kushtet e marrëveshjes së licencës. Nëse tashmë keni një llogari të hapur tregtare, atëherë instaluesi do të ketë logon e ndërmjetësit tuaj.
 3. Hapi 3 – vendosni cilësimet. Këtu jo vetëm që mund të ndryshoni adresën e instalimit të programit, por edhe të çaktivizoni nisjen automatike të faqes së internetit MQL.Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurt
 4. Hapi # 4 – Hapja e një llogarie Metatrader. Kur instalimi të përfundojë, dritarja “Hap llogarinë” do të shfaqet. Këtu mund të zgjidhni një llogari studentore ose reale dhe të filloni të punoni.

Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurt

Pasqyrë e ndërfaqes MetaTrader

Ndërfaqja e Metatrader është shumë fleksibël dhe mund të personalizohet për nevojat tuaja personale. Duke përdorur butonin View, është e lehtë të ndryshosh përmasat dhe të lëvizësh çdo panel në dritaren e platformës.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurt

Varg standard

Në këtë panel, mund të ndërroni dritaret, të hapni (mbyllni) MetaEditor, të hapni një pozicion, të menaxhoni tregtimin automatik.

Linja e statusit

Kjo tastierë shfaq statusin e lidhjes me serverin dhe profilin e vizualizimit të grafikëve të përdorur. Nëse rri pezull mbi një pikë të caktuar në grafik, atëherë informacioni do të shfaqet menjëherë: data, vlerat e pikave ekstreme, çmimet e hapjes dhe mbylljes.

Simbolet e grafikut

Falë këtij paneli, mund të kaloni lehtësisht në pamjen e grafikut. Kjo është veçanërisht e dobishme kur punoni në tabela të shumta.

Grafikët

Paneli ju lejon të ndryshoni pamjen, të lëvizni grafikët, të ndryshoni shkallën. Për më tepër, paneli përmban mjete për të punuar me grafikun – shtimi i treguesve, shtimi i linjave teknike (R / S, linjat e trendit, etj.), Zgjedhja e një afati kohor të përshtatshëm.

Rishikimi i tregut

Kjo është një dritare që tregon kuotat për çiftet e monedhave dhe mallrat. Për të punuar, mund të zgjidhni një listë të ekzekutimit ose një tabelë. Për lehtësi, mund të ndërroni lëvizjen automatike të listës.

Dritarja e të dhënave

Në këtë dritare, informacioni në lidhje me ndryshimet në thonjëza dhe vlerat e treguesve të analizës teknike dublikohen.

Dritarja e navigatorit

Këtu mund të shikoni dhe ndërroni llogari, ekspertë ose tregues.

Terminali Metatrader

Terminali ndahet nga një numër i madh skedash që ju lejojnë të organizoni informacione rreth transaksioneve. Skedat e para shfaqin llojin e transaksionit, kuotat aktuale, pikat SL dhe TP, përhapjen, fitimin. Skedat e ardhshme përmbajnë informacion në lidhje me historinë e tregtimit, shkallën e rrezikut, njoftimet nga ndërmjetësi, regjistrin e regjistrimit, dritaren e ekspertëve.

Testues i strategjisë

Ky panel ju lejon të testoni strategji të gatshme ose të krijoni tuajat.

Si funksionon testuesi i strategjisë

Le të analizojmë procedurën e funksionimit duke përdorur shembullin e testuesit MT4.

 1. Testuesi i strategjisë hapet nga skeda “Shiko” ose duke shtypur CTRL + R.Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurt
 2. Zgjedhja e një këshilltari.
 3. Cilësimet shtesë gjenden në skedën “Vetitë e këshilltarit”. Vendosja kryhet në tre drejtime:
  1. testimi – çiftet e monedhës dhe vëllimi i depozitave, llojet e pozicioneve (eksperti do të punojë vetëm sipas algoritmit të specifikuar);
  2. parametrat e hyrjes – redaktimi i vlerave konstante që ndikojnë në të gjithë punën, pa pasur nevojë të ndryshoni kodin EA;
  3. optimizimi – kontrolli i kufijve të kalimit të testit (nuk ndikon në rezultatet e një testi të vetëm).
 4. Zgjedhja e një instrumenti tregtar për testim.
 5. Model. Në përputhje me algoritmet e ekspertit, zgjidhen modelet e mëposhtme të testimit:
  1. duke hapur çmimet – kjo është mënyra më e shpejtë, bazuar në shufrat e formuara tashmë;
  2. pikat e kontrollit – një mënyrë e vlerësimit të përafërt të këshilltarëve të ekspertëve të tregtimit intrabar, duke përdorur kornizën kohore më të vogël;
  3. të gjitha rriqrat – kjo metodë ju lejon të modeloni lëvizjen e çmimit brenda shiritit sa më saktë që të jetë e mundur; ky model testimi është më i sakti, por më i ngadalshmi.
 6. Datat – zgjedhja e intervalit kohor lejon testimin e Këshilltarit të Ekspertit në segmentin e zgjedhur.
 7. Vizualizimi – tregon vizualisht veprimet e këshilltarit në një situatë të caktuar tregu.

Si të punoni në platformën MetaTrader 5 – përvojë praktike në aplikim

Kur filloni për herë të parë terminalin e tregtimit, duhet të identifikoheni: futni një fjalëkalim, identifikohuni dhe zgjidhni serverin e duhur. Para fillimit të punës, ata hapin një llogari, për këtë, në skedën “File”, zgjidhni artikullin “Hap një llogari”, vendosni të dhënat tuaja dhe vendosni për zgjedhjen e levës. Kjo llogari nuk ofron akses në transaksionet reale të këmbimit. Për tregtarët fillestarë dhe për ata që nuk kanë punuar ende me platformën Metatrader, rekomandohet të provoni të punoni në një llogari demo. Kjo është një mundësi e mirë për të mësuar tregtimin në MetaTrader në praktikë. https://articles.opexflow.com/trading-training/torgovlya-na-demo-schete.htm Tregtarët e regjistruar tashmë te ndërmjetësi mund të hyjnë menjëherë në një llogari tregtare të drejtpërdrejtë. Për ta bërë këtë, në skedën “File”, zgjidhni artikullin “Lidhu me …”, futni hyrjen dhe fjalëkalimin, zgjidhni serverin e duhur. Në dritaren që hapet, shtoni grafikun e dëshiruar. Mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është përmes dritares së Market Watch. Përveç kësaj, në menynë e kontekstit, mund të aktivizoni ose çaktivizoni shfaqjen e përhapjes dhe të njiheni me Thellësinë e Tregut të Tregut.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurtNëse mjeti i kërkuar nuk është në listë, ai mund të gjendet në dritaren shtesë duke shtypur Ctrl+U. Për shembull, çifti USDHKD kërkohet të funksionojë. Për ta shtuar atë në dritaren e Market Watch, klikoni dy herë në ikonën përkatëse. Simbolet USDHKD janë shënuar me portokalli, që do të thotë se çifti është shtuar në rishikim.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurtKonsideroni procedurën për hapjen e pozicioneve në Metatrader duke përdorur si shembull tregun Forex. Mund të hyni në marrëveshje përmes menysë së kontekstit, skedës “Order” ose duke shtypur F9. Menyja e kontekstit hapet duke klikuar butonin e djathtë të miut në një pikë të caktuar në grafik. Si parazgjedhje, një porosi do të hapet për një palë monedhe në një grafik të hapur. Në dritaren që hapet, vendosni të gjithë parametrat e transaksionit. Komenti i transaksionit është fakultativ.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurtPas hapjes së një porosie, niveli i hyrjes në treg shënohet me një vijë me pika. Grafiku në të majtë tregon drejtimin e tregtisë dhe vëllimin e tij.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurtShumë shpesh, suksesi i tregtimit varet nga shpejtësia e tregtimit, kështu që MetaTrader ofron disa opsione për hapjen e një porosie:

 • Në menynë “Shërbimi”, zgjidhni rreshtin “Porosi e re”.
 • Paneli “Standard”, linja “New Order”.
 • Menyja “Tregti”, artikulli “Bilanci”, rreshti “Porosia e re”.

Për të mbyllur një porosi, duhet të zgjidhni skedën “Tregtia” në panelin “Terminal”, zgjidhni porosinë që do të mbyllni dhe klikoni “Mbyll porosinë”. Dritarja që hapet tregon parametrat e transaksionit, nëse çmimi i mbylljes ju përshtatet, atëherë klikoni në butonin e gjatë “Mbyll”.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurtRimbushja e llogarisë dhe tërheqja e parave është e mundur vetëm përmes një llogarie personale në faqen e internetit të ndërmjetësit. Për ta bërë këtë, shkoni te menyja “Tools” dhe zgjidhni skedën “Output”. Kushtet dhe metodat e tërheqjes së parave nga çdo ndërmjetës janë të ndryshme. Për shembull, ndërmjetësi i Alpari siguron tërheqje për pothuajse të gjitha kartat ruse dhe kuletat elektronike.
Llogaritë e brokerimit mund të hapen gjithashtu në bankat më të mëdha ruse – Sberbank dhe VTB. Vetë platforma MetaTrader nuk ka një funksion të integruar për transaksionet e jashtme financiare.

Si të ndryshoni shabllonin e paraqitjes së grafikut në MetaTrader

Për punë të suksesshme, është shumë e rëndësishme që grafikët të jenë të përshtatshëm dhe vizualë, prandaj, para se të filloni tregtimin, rekomandohet të ndryshoni shfaqjen e grafikëve. Si parazgjedhje, platforma ka një tabelë të gjelbër në një sfond të zi. Një skemë e tillë ngjyrash është e papërshtatshme dhe jo ekspresive.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurtPër të ndryshuar ngjyrosjen, duhet të hapni menunë e kontekstit (klikoni me të djathtën në ekranin e grafikut), zgjidhni “Properties”. Në dritaren që hapet, mund të ndryshoni ngjyrën e të gjithë komponentëve. Sipas shumicës së tregtarëve, më vizuale është shkalla bardh e zi. Skema e caktuar e ngjyrave mund të ruhet si shabllon.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurt

Si të bashkëngjitni një tregues në një grafik në MetaTrader

Për të analizuar grafikun, duhet të shtoni tregues. Këtë mund ta bëni përmes menysë “Fut” ose duke përdorur tastierën e aksesit të shpejtë. Ju mund të merrni një grup të plotë objektesh grafike duke përdorur tastet Ctrl+B. Mund të shtoni një ose më shumë tregues. Shqyrtoni shembullin e shtimit të mesatareve lëvizëse.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurtNë dritaren që hapet, futni parametrat e nevojshëm të treguesit. Pasi të klikoni OK, treguesi do të shtohet në grafik.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurtPër të ndryshuar parametrat e një treguesi të instaluar tashmë ose për ta hequr atë, klikoni me të djathtën për të hapur menunë e kontekstit dhe zgjidhni artikullin e duhur.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurt

Si të drejtoni një këshilltar ekspert në MetaTrader

Një këshilltar (ekspert) është një bot që i bashkëngjitet një grafiku për tregtimin e automatizuar. Bot mund të hapë dhe mbyllë pozicione, të dërgojë njoftime, të gjenerojë raporte. Vetëm një Këshilltar Ekspert mund të funksionojë në një tabelë, por një Këshilltar Ekspert mund t’i bashkëngjitet disa grafikëve. Për të shtuar një Këshilltar Ekspert në grafik, në skedën Navigator, klikoni dy herë në skedarin përkatës me bot. Në dritaren e pronave që shfaqet, kontrolloni kutinë “lejo tregtimin automatik”.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurtPër të shtuar një Këshilltar Ekspert të krijuar vetë, duhet të ruani dhe përpiloni skedarin ex4 ose ex5 (sipas versionit të platformës). Pas kësaj, ai mund të gjendet në dosjen e këshilltarëve dhe të shtohet në të njëjtën mënyrë si një bot standard. Kur Ekspert Advisor hapet dhe fillon të punojë, një ikonë e tillë do të shfaqet në këndin e sipërm të djathtë të platformës.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurtNëse EA nuk lejohet të tregtojë, ikona do të duket kështu.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurt

Si të vendosni njoftime me email në MetaTrader

Tregtimi i automatizuar nuk duhet t’i lihet rastësisë, veprimet e këshilltarit duhet të monitorohen vazhdimisht. Njoftimet më të rëndësishme:

 • pozicionet e hapjes/mbylljes;
 • formimi i modeleve individuale ;
 • humbja e lidhjes me serverin;
 • marzhi i tepërt;
 • raport tregtar për një periudhë të caktuar.

Për të marrë mesazhe, duhet të konfiguroni të dhënat e postës. Për ta bërë këtë, zgjidhni skedën “Shërbimi”, pastaj “Cilësimet”, pastaj artikullin “Mail”.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurtNë dritaren që hapet, kontrolloni kutinë “Lejo njoftimet”, specifikoni adresën tuaj të emailit, fjalëkalimin dhe adresën e serverit SMTP.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurtPastaj duhet të klikoni “OK” dhe të rinisni terminalin. Pas kësaj, informacioni për lidhjen e postës do të shfaqet në regjistër.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurt

Tregtimi celular në MT

Aplikacionet celulare Metatrader ju lejojnë të kryeni operacione tregtare duke përdorur një tablet ose smartphone që mbështet sistemet operative iOS dhe Android. https://articles.opexflow.com/software-trading/mobile.htm Aftësitë e aplikacionit celular Metatrader, me disa përjashtime, janë të ngjashme me versionin e desktopit. Një ndryshim qëndron në mungesën e një testuesi strategjike dhe aftësinë për të lidhur programe të palëve të treta. Në vend të kësaj, aplikacionet celulare kanë një bisedë të dobishme me tregtarët e tjerë. Aplikacioni celular mund të shkarkohet nga faqja zyrtare e Metatrader për të gjitha pajisjet, nga aplikacioni Apple për iOS ose Google Play për Android. Pas shkarkimit, instalimi ndodh automatikisht. Për të hapur një llogari, duhet të hapni skedën “Cilësimet” dhe të zgjidhni “Llogaria e re”.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurtTë gjitha skedat e nevojshme janë në panelin në fund të ekranit. Para fillimit të punës, zgjidhni një palë monedhe.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurtPër të hapur një marrëveshje, fillimisht duhet të zgjidhni një treg, në menynë që hapet, klikoni “Tregtia” ose “Porosia e re”.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurtNë dritaren që hapet, zgjidhni madhësinë e lotit, llojin e porosisë dhe instrumentin e tregtimit, vendosni ndalesat dhe fitimet dhe konfirmoni marrëveshjen. Grafikët mund të hapen përmes skedës përkatëse në menunë e poshtme. Puna me grafikët është e ngjashme me versionin desktop të Metatrader. Vetëm metodat e kontrollit ndryshojnë.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurt

Menaxhimi i grafikëve në aplikacionin celular Metatrader

Ekzistojnë mundësitë e mëposhtme:

 1. Lëvizja – Rrëshqitni gishtin në anë të ekranit.
 2. Për të shtuar ose hequr një tregues, shtypni ƒ në krye të grafikut ose hapni skedën “Treguesit”.
 3. Modaliteti i ekranit të plotë aktivizohet kur e rrotulloni telefonin inteligjent në orientimin e peizazhit.
 4. Për të përcaktuar llojin e grafikut, hapni skedën përkatëse në menynë e poshtme. Në total, janë në dispozicion 3 lloje të grafikëve: grafiku i linjës, histogrami dhe qirinjtë.
 5. Për të vizatuar një objekt në tabelë, duhet të klikoni ikonën me forma gjeometrike.Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurt
 6. “Dritaret e pllakave” – ​​duke përdorur këtë skedë, mund të hapni deri në 4 grafikë në telefonat inteligjentë dhe deri në 6 grafikë në tabletë në të njëjtën kohë. Përveç kësaj, skeda ju lejon të personalizoni shfaqjen e grafikëve.

Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurt

Algo tregtare në MT

Tregtimi algoritmik është një nga avantazhet më të rëndësishme të platformës Metatrader. Me ndihmën e tregtimit algoritmik, ju mund të krijoni, testoni dhe përdorni në mënyrë të pavarur këshilltarët e tregtimit (ekspertët), skriptet dhe treguesit. E gjithë kjo është e mundur falë redaktorit të MetaEditor dhe gjuhës së programimit MetaQuotes Language 4. Testuesi i ri multi-market ju lejon të përdorni të njëjtën strategji për instrumente të ndryshme tregtare. Kjo është shumë e përshtatshme, pasi nuk ka më nevojë të testoni secilin instrument veç e veç, të gjitha afatet kohore rindërtohen dhe sinkronizohen automatikisht. Ju mund të dispononi një skenar, këshilltar ose tregues të krijuar vetë:

 • publikoni në Code Base për shkarkim falas;
 • publikimi në treg për shkarkim me pagesë;
 • transferoni te klienti në sistemin Freelance dhe merrni një shpërblim.

Përmbledhje e platformës tregtare MetaTrader 5, çipave dhe krahasimi i MT5 me MT4: https://youtu.be/HUJtFUckpWQ

Gjuha MQL4

Sintaksa e MetaQuotes Language 4 është shumë e thjeshtë. Pavarësisht ngjashmërisë me gjuhën C, gjuha MQL4 është më funksionale. Skedarët e shkruar duke përdorur MQL4 janë skedarë burim. Ato duhet të përpilohen duke përdorur MetaEditor në formatin ex4. Vetëm skedarët ex4 janë të ekzekutueshëm. Të gjithë skedarët e MetaEditor ruhen në dosjen e këshilltarëve.

Pyetje dhe pergjigje

Si të vendosni shfaqjen e objekteve në periudha të ndryshme kohore? Mund të telefononi dritaren e cilësimeve duke përdorur tastet Ctrl + B. Në dritaren që hapet, shënoni afatet e nevojshme kohore.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurt
Pse grafiku nuk lëviz? Në seksionin “Cilësimet”, zgjidhni artikullin “Grafiku i lëvizjes automatike”. Aktivizohet duke shtypur trekëndëshin e gjelbër.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurt
A është e mundur të punosh njëkohësisht me llogari të ndryshme me disa ndërmjetës në MT4? Mund! Kur filloni platformën, futni serverin e ndërmjetësit të parë në linjë. Pastaj hapet një dritare. Shtypni Next dhe krijoni një llogari të re.
Pasqyrë e terminalit tregtar MetaTrader: versionet, instalimi, tregtimi falas dhe i sigurt
Si të çaktivizoni përditësimin automatik të MT4? Pas tij, treguesit nuk funksionojnë.Ky është një gabim i zakonshëm MT4. Për ta çaktivizuar atë, duhet të shkoni te dosja me skedarët e programit dhe të hiqni plotësisht WebInstall. Më pas, krijoni një skedar WebInstall pa txt fundore.
Pse nuk mund të bëj një porosi në MT4? Shfaqet “Rrjedha e tregtisë është e zënë”. Me shumë mundësi, nuk ka lidhje me serverin ose Interneti është shkëputur. Nëse interneti është i lidhur dhe gabimi vazhdon, duhet të rindizni terminalin.
E fshiva aksidentalisht grafikun! A është e mundur të ktheheni gjithçka ashtu siç ishte? Nuk dua t’i rifus të gjitha cilësimet. Në menunë “File”, zgjidhni artikullin “Hap telekomandën”, pas së cilës grafiku do të rikthehet me të gjitha cilësimet.

info
Rate author
Add a comment