Si të mblidhni automatikisht fitimin duke përdorur një robot tregtar

Situata 1: Ju shikoni që stoku është gati të rritet. Vendosni një pozicion dhe vendosni marzhin tuaj të fitimit në +1%. Mbyllni terminalin dhe shkoni në biznesin tuaj të përditshëm. Ejani dhe shikoni që ndërsa ishit larg, çmimi arriti +0.8%, u kthye dhe fluturoi me -0.5%. Ju kafshoni bërrylat sepse duhet ta kishit vendosur fitimin më të ulët. Situata 2: ju vendosni fitimin në +0,6% dhe mbyllni terminalin. Kur të ktheheni, shihni se keni mbyllur me fitim. Vetëm tani çmimi është rritur +3% në drejtimin që dëshironi. Situata 3: ju vendosni një ndalesë në -0.95%, largohuni. Ejani dhe shikoni që çmimi fluturoi me -1%, rrëzoi ndalesën tuaj, dhe më pas u rrit me +4% Në të gjitha rastet, ju humbët fitimin tuaj jashtë mase. Në të parën është e dukshme, në të dytën nuk është e dukshme dhe në të tretën është përgjithësisht fyese deri në lot. Çfarë duhet bërë? Ose mos bëni asgjë në pozicionin e një investitori pasiv. Ose përdorni automatizimin për tregtim. Algoritmi është më i thjeshtë. Roboti pret që fitimi të arrijë pikën më të lartë (përfshirë komisionin) dhe mbështet çmimin me një ndalesë. Ndërsa çmimi rritet, roboti ngre ndalesën dhe ndjek çmimin. Ndalesa rritet gradualisht pas çmimit, pak pas tij. Ka dy probleme. 1. Nëse ndalesa vendoset shumë afër çmimit aktual, pozicioni do të mbyllet shpejt dhe nuk do të japë mundësinë për të mbledhur një fitim më të madh. 2. Nëse ndalesa është vendosur shumë larg, duke ju lejuar të prisni tërheqjet, atëherë do të humbisni fitimin që mund të ishte mbledhur. Prandaj, roboti vendos çmimin mesatar midis çmimit aktual të aksionit dhe parametrit nga cilësimet. Cilësimet kanë këto vlera: Breakeven: 0,0011% Hapi 1: 0,002% Hapi 2: 0,005% Hapi 3: 0,0075% Hapi 4: 0,0095% Çfarë kuptimi kanë. Breakeven është vlera pas së cilës duhet vendosur një ndalesë. Nëse tarifa juaj ka një komision prej 0,005%, atëherë vlera juaj e kthimit është 0,01%. Prandaj, cilësimet e robotit e vendosin kufirin në 0,011%. Më pas janë hapat në përqindje që janë me interes për ne. Sapo çmimi i aksionit e tejkalon këtë fitim, merret mesatarja midis çmimit aktual dhe këtij hapi. Kjo është shumë e thjeshtuar, logjika është pak më e ndërlikuar. Për t’i dhënë çmimit një shans për t’u ndenjur në fund dhe në hapat e parë dhe për të mos mbyllur pozicionin herët, dhe në shkallët më të larta, duke iu afruar një fitimi prej 1%, zvogëloni këtë prag muhabet dhe mbyllni pozicionin herët. Sigurisht, ky nuk është një plumb argjendi dhe në mungesë të likuiditetit ose boshllëqeve, çmimi do të fluturojë. Por mesatarisht dhe në përgjithësi, është shumë e përshtatshme të tregtoni kur mendoni vetëm për të hyrë në një pozicion. Dhe dalja ndodh automatikisht. Hap pas hapi se si të provoni: 1. Instaloni OpexBot në një server ose PC në shtëpi. Unë rekomandoj serverin, përveç faktit që ai ndodhet sa më afër shkëmbimit dhe roboti do të marrë çmimet dhe do të kryejë transaksione më shpejt se tregtarët. Ai gjithashtu do të ndizet 24/7, pavarësisht nga kompjuteri juaj. Prandaj, do të jeni në gjendje të hapni transaksione nga terminali në telefonin tuaj, pavarësisht se ku jeni. Dhe ata do të mbyllen automatikisht sipas rregullave të përshkruara më sipër. 2. Vendosni aksesin në Tinkoff Invest. Për të filluar, mund të krijoni një llogari të veçantë me një shumë minimale dhe t’i jepni akses vetëm asaj,në mënyrë që roboti të mos mbyllë pozicionet në portofolin tuaj të investimeve. 3. Hapni skedën me robotë dhe hapni robotin AutoProfit 4. Mund të futni tregti me dorë, si nga terminali Tinkoff ashtu edhe nga terminali OpexBot. Dhe roboti do të vendosë kufirin dhe do të lëvizë ndalesën për ju. Është shumë e thjeshtë, e sigurt dhe fitimprurëse. U shtuan udhëzime video hap pas hapi. Mos ngurroni të bëni çdo pyetje, madje edhe ato më të çuditshmet dhe më të vështirat. Ato ndihmojnë që zhvillimet e mia të jenë edhe më të mira. Shkruani idetë tuaja në komente ose në PM.


Pavel
Rate author
Add a comment