A ia vlen të zotëroni minierat e Ethereum në 2024 – a është fitimprurës tani, cila është vështirësia

Криптовалюта

Minierat e Ethereum – si të filloni në 2022 dhe a është fitimprurës tani, kompleksiteti, çfarë pajisje nevojiten për të filluar minierën e Ethereum.Ethereum është një monedhë dixhitale që u shfaq relativisht kohët e fundit, por arriti të fitojë popullaritet të jashtëzakonshëm. Tani ai konkurron me bitcoin tashmë të vjetëruar dhe të njohur. Popullariteti dhe kërkesa për monedhën dixhitale është për faktin se ajo është më e përshtatur me teknologjitë moderne. Për shembull, procesi i transferimit midis kuletave dhe transaksioneve të tjera është përshpejtuar. Për më tepër, platforma nënkupton praninë e kontakteve Smart. Me kalimin e kohës, kompanitë e mëdha amerikane filluan të interesohen për këtë kriptomonedhë. Vëllimi i transaksioneve vetëm në vitin e fundit arriti në gati 12 trilion dollarë. Nuk është e vështirë të merret me mend se sot minierat në ajër është një nga më fitimprurësit dhe më të suksesshëm.
A ia vlen të zotëroni minierat e Ethereum në 2024 - a është fitimprurës tani, cila është vështirësia

Çfarë ju nevojitet për të minuar eterin në 2022

Për të minuar, do t’ju duhet grupi i mëposhtëm i pajisjeve:

 1. PC.
 2. Një ose më shumë karta video.
 3. Program special për minierat.
 4. Pishinë.
 5. Portofoli Ethereum (vetëm nëse doni të merrni para menjëherë).

Këshilla për zgjedhjen e pajisjeve të minierave Ethereum në 2022

Për të filluar minierat, duhet të përgatisni me kujdes të gjitha pajisjet, duke filluar nga kompjuteri. Avantazhi kryesor është se shfrytëzimi i energjisë së PC-së nuk është prioritet. Gjëja kryesore është një furnizim i fuqishëm me energji elektrike dhe një kartë video e mirë.

Zgjedhja e kartës video

Zgjedhja e duhur e një karte video është një nga hapat më të rëndësishëm në përgatitjen për miniera. Karta video duhet të zgjidhet kryesisht në bazë të sasisë së memories. Rezultatet e mira tregohen nga kartat video me një kapacitet memorie prej 6 gigabajt. Ju gjithashtu duhet t’i kushtoni vëmendje kritereve të mëposhtme:

 1. Gjerësia e autobusit . Për ata që nuk e dinë, gjerësia e autobusit është aftësia e një karte video për të transferuar një numër të caktuar pjesësh të dhënash në një cikël. Të gjitha kartat video të mira kanë një thellësi të vogël prej 256. Në copat e autobusëve 128, 64, etj., shpejtësia e minierave do të ulet ndjeshëm dhe praktikisht nuk do të sjellë fitim.
 2. Aftësia për të ftohur dhe punë të gjatë . Zgjidhni ato karta video që kanë një sistem të rregullt ftohjeje. Kjo ndikon shumë në fuqinë e pajisjes dhe jetën e shërbimit.

A ia vlen të zotëroni minierat e Ethereum në 2024 - a është fitimprurës tani, cila është vështirësiaNe ju ofrojmë të njiheni me modelet më të mira të kartave video për gjenerimin e eterit:

 1. RX 6900XT, RX 6800XT . Risi shumë të ngjashme. Kapaciteti i memories së tyre është 16 GB, memoria e autobusit është 256 bit, frekuenca e memories është 2000 MHz dhe fuqia është 300 vat. Dallimi i vetëm midis tyre është frekuenca e ndryshme e bërthamës. Modeli 6900 XT ka pak më shumë frekuencë (2250 MHz). Modeli 6800 XT ka një fuqi prej 2015 MHz. Kategoria e çmimeve 90-100 mijë rubla.
 2. Radeon Vega 64 . Ky model është i përsosur për ata që kërkojnë një opsion më të lirë, por jo shumë inferior në performancë. Sasia e memories është 8 GB. Frekuenca e memories (1890 MHz) dhe fuqia (290 W) janë pothuajse aq të mira sa modelet më të larta! Dhe memoria e autobusit është shumë më e madhe – 2048 bit. Politika e çmimeve të mallrave është nga 35 në 40 mijë rubla.
 3. GeForce RTX 3080 . Specifikimet: memorie – 10 GB, mbingarkesë – 320 bit, frekuencë thelbësore – 1180 MHz, frekuencë memorie – 1440, fuqi – 320 vat. Çmimi i mallrave është 55-60 mijë rubla. GeForce RTX 3070 dhe GeForce RTX 3060 Ti bien në të njëjtin grup çmimesh. Specifikimet janë pothuajse të njëjta, përveç orës së memories (dukshëm më e lartë në RTX 3070 dhe RTX 3060 Ti) dhe orës bërthamore (më e lartë në RTX 3070 dhe RTX 3060 Ti). Por RTX 3080 ka 2 GB më shumë memorie.

Si të zgjidhni furnizimin e duhur me energji elektrike

Është shumë e rëndësishme që ta merrni sa më seriozisht zgjedhjen e furnizimit me energji elektrike. Në furnizimin me energji elektrike, si dhe në kartat video, nuk duhet të kurseni, sepse siguron sasinë e nevojshme të energjisë për të gjitha pajisjet. Nëse përdorni një kompjuter të veçantë për të gjeneruar monedha elektronike, mjafton të blini një furnizim me energji elektrike me një fuqi prej 1000 deri në 1500 vat. Nëse nuk përdorni pajisje të specializuara, llogarisni furnizimin me energji të nevojshme për sistemin duke përdorur këtë udhëzim:

 1. Numëroni dhe përmblidhni fuqinë e të gjitha kartave video të përdorura për miniera.
 2. Merrni parasysh fuqinë që duhet t’i ndahet gjithashtu procesorit, hard drive-it dhe bordit. Bazuar në karakteristikat e fuqisë së këtyre “komponentëve”.
 3. Shtoni 100-300 vat në total dhe shumëzoni gjithçka me 1,25.

Me ndihmën e këtij manuali, ju do të jeni në gjendje të zgjidhni furnizimin me energji elektrike të nevojshme për të siguruar energji për të gjithë sistemin.
A ia vlen të zotëroni minierat e Ethereum në 2024 - a është fitimprurës tani, cila është vështirësia

Specifikimet e procesorit dhe motherboard

Zgjedhja e një procesori për miniera në kartat video nuk nënkupton shumë telashe. Nuk është e nevojshme të merren modele të shtrenjta për të filluar minierat. Fuqia e procesorit nuk ndikon në minierën e Ethereum në asnjë mënyrë.

E rëndësishme! Fuqia e procesorit është e rëndësishme vetëm nëse do të minoni jo në kartën video, por në vetë procesorin.

Kur zgjidhni një motherboard, duhet t’i kushtoni vëmendje vetëm mbështetjes së disa kartave video në të njëjtën kohë. Opsioni më buxhetor për fillestarët do të jetë një motherboard që mund të mbështesë 4 karta video. Një prodhues i mirë i pllakave të tilla është ASUS.

Shënim! Kur blini një procesor dhe motherboard, gjithmonë merrni parasysh përputhshmërinë e tyre! Ata mund të kenë lidhje të ndryshme.

Të tjera

Le të flasim për sasinë e RAM-it. Në miniera, RAM pothuajse nuk përdoret kurrë, sepse gjithçka transferohet në kartën video dhe procesorin. Nëse jeni duke blerë një PC vetëm për qëllime të minierave, 4 GB do të jenë më se të mjaftueshme. Përveç kësaj, ju mund të minoni monedhën dixhitale duke përdorur një hard disk. Është më fitimprurëse për të minuar mbi to, sepse. hard disqet përdorin më pak energji. Nëse keni zgjedhur minierat në kartat video, nuk duhet të shqetësoheni me një hard disk. Çdo model do të përshtatet.

Pasqyrë e programeve për minierën e eterit

Për të filluar minierat, duhet të instaloni një program të veçantë – një minator. Ka disa programe të tilla, dhe është e nevojshme të zgjidhni atë të duhurin bazuar në veçoritë e tyre. Për më tepër, çdo program mund të sjellë fitime të ndryshme, kështu që ne do t’ju tregojmë më shumë për të gjithë minatorët e njohur. Shikoni listën e programeve më të mira të minierave për momentin:

 1. Phoenix – programi përfshin minierat individuale dhe “ekipore” dhe ka një përqindje të ulët komisioni – deri në 1%. Përveç kësaj, ai ka mbrojtje SSL.A ia vlen të zotëroni minierat e Ethereum në 2024 - a është fitimprurës tani, cila është vështirësia
 2. Gminer – ky program do të rrisë ndjeshëm sasinë e të ardhurave. Sidoqoftë, ekziston një pengesë e rëndësishme – mungesa e një guaskë grafike. Kjo do të thotë, të dhënat për pishinën dhe shumë më tepër do të duhet të konfigurohen manualisht.
 3. T-Rex – minatori do të ndihmojë gjithashtu në rritjen e të ardhurave nga kriptomonedha e minuar. Me ndihmën e tij, miniera bëhet më interesante. Nuk vërehen mangësi domethënëse.
 4. TeamRed – programi funksionon vetëm me karta video nga prodhuesi AMD. Ka një normë hash në rritje.

Ne ju rekomandojmë që të mbështeteni jo vetëm në këtë listë, por edhe në përvojën personale. Për të vendosur për programin, duhet të shkarkoni dhe të përpiqeni të konfiguroni secilin. Mund të përdorni aplikacione të ndryshme që ofrojnë programe tashmë të konfiguruara.

Si të minoni ethereum nga e para – udhëzime hap pas hapi

Nëse jeni i ri në këtë biznes, ndiqni këto udhëzime për të filluar minierat:

 1. Instaloni drejtuesit

Nëse keni mundur të grumbulloni kompletin e plotë të nevojshëm për nxjerrjen e monedhës dixhitale, mos e vononi instalimin e drejtuesve të nevojshëm. Kjo është e nevojshme në radhë të parë në mënyrë që sistemi të mos ngrijë. Për më tepër, drejtuesit e mirë ndihmojnë në përmirësimin e performancës së minierave të Ethereum. Për AMD, duhet të shkarkoni shoferin “Adrenalin Edition”. Ju mund ta bëni këtë në faqen zyrtare të kompanisë. Prisni që programi të instalohet dhe ndiqni udhëzimet:

 • Futni serinë e kartave grafike në kutinë “seritë e produkteve”. Seria e kartave mund të identifikohet nga 2 shifrat e para të pranishme në emrin e modelit. Kjo do të thotë, nëse keni një kartë video 1030-1080 – kjo është seria e 10-të, etj.
 • Në seksionin Familja e produkteve, klikoni në modelin e kartës grafike.

A ia vlen të zotëroni minierat e Ethereum në 2024 - a është fitimprurës tani, cila është vështirësiaPasi të keni plotësuar të gjitha të dhënat, klikoni “Kërko” dhe prisni që faqja të hapet dhe të shkarkojë drejtuesin. Për të kuptuar nëse është instaluar drejtuesi i duhur, hapni menaxherin e pajisjes në kompjuterin tuaj dhe klikoni në kutinë “Adaptuesit e ekranit”. Të gjitha kartat tuaja video duhet të shfaqen atje. Përveç kësaj, ato duhet të shfaqen me emrin e modeleve. Nëse emërtohen me diçka tjetër, ju keni instaluar drejtuesin e gabuar.

Vlen të përmendet se instalimi i drejtuesve NVidia është edhe më i lehtë se AMD. Në faqen zyrtare të NVidia, mjafton të futni të dhënat e kartës video, pas së cilës vetë sistemi do të ofrojë shkarkimin e një versioni specifik të drejtuesit.

 1. Krijimi i një portofol elektronik

Nevojitet një portofol elektronik për të minuar eterin në program. Paratë dixhitale do t’i vijnë atij. Pa një portofol, programi nuk do të fillojë. Mund ta krijoni në bursat ku tregtohet Ethereum. Një nga shkëmbimet më të njohura është Binance. Regjistrimi në Binance është shumë i thjeshtë dhe i shpejtë. Për këtë ju duhet:

 1. Zgjidhni shtetin ku jetoni.
 2. Zgjidhni metodën e regjistrimit që është më e përshtatshme për ju: me e-mail ose me numrin e telefonit. (Në këtë rast, ne e konsiderojmë regjistrimin me numrin e telefonit).
 3. Futni numrin tuaj të telefonit.
 4. Krijo një fjalëkalim. Ai duhet të përmbajë të paktën 8 karaktere, duke përfshirë të paktën një shkronjë të madhe dhe 2 numra.
 5. Në fund do të ketë një kuti “Kam lexuar dhe pajtohem me kushtet e përdorimit të shkëmbimit”. Ne kemi vënë një tik-tak.
 6. Klikoni “Krijo një llogari”, pas së cilës presim kodin e konfirmimit në SMS dhe e futim atë në dritaren që hapet.
 7. Aktivizo një metodë shtesë për identifikimin. Për ta bërë këtë, klikoni në “verifikimin me email” dhe lidhni atë. Më pas shkruani kodin që do të dërgohet në emailin tuaj.

A ia vlen të zotëroni minierat e Ethereum në 2024 - a është fitimprurës tani, cila është vështirësiaMos harroni adresën e portofolit tuaj – më vonë ajo duhet të futet në program.

 1. Shkarkoni programe për miniera.

Kini kujdes kur zgjidhni programin e duhur për minierën e kriptomonedhës. Çdo program ofron një përshkrim të të gjitha veçorive dhe cilësimeve. Nëse nuk dëshironi të konfiguroni Bat. skedari manualisht, ka programe që tashmë kanë cilësime të gatshme. Ju do të duhet vetëm të zgjidhni parametrat e duhur për pishina të ndryshme.

E rëndësishme! Kur përdorni aplikacione të tilla, mos harroni të ndryshoni adresën e portofolit në tuajën.

 1. Zgjedhja e pishinës

Shumë nuk e kuptojnë se çfarë është një pishinë, si funksionon dhe çfarë roli luan në miniera. Një grup është një server i përbërë nga disa anëtarë, secili prej të cilëve ka një detyrë specifike. Sapo njëri prej pjesëmarrësve godet objektivin, formohet një bllok dhe shpërblimi shpërndahet midis të gjithë anëtarëve të serverit. Zgjedhja e pishinës së duhur do t’ju lejojë të paguani shpejt investimin tuaj dhe të fitoni para. Kur zgjidhni një pishinë, ia vlen të merren parasysh parametra të tillë si:

 1. fuqia dhe popullariteti . Pishinat që nuk janë mjaftueshëm të “zhdredhura” dhe nuk kanë fituar kapacitetin e nevojshëm nuk do të jenë në gjendje të sigurojnë të ardhura të mira.
 2. Seksioni i fitimit . Idealisht, të ardhurat duhet të ndahen sipas pjesës që keni investuar. Në rast se nuk keni mundësi të jepni një kontribut të madh, zgjidhni pishina në të cilat të ardhurat ndahen në mënyrë të barabartë ndërmjet pjesëmarrësve.
 3. Komisionet . Sigurohuni që të zbuloni se sa përqind e komisionit ngarkon serveri dhe nëse është e mundur të tërhiqni fonde në portofol.

A ia vlen të zotëroni minierat e Ethereum në 2024 - a është fitimprurës tani, cila është vështirësia

Lajme për pezullimin e minierave të Ethereum

Zyrtarisht, një nga themeluesit e kompanisë konfirmoi se në verën e vitit 2022, Ethereum do të ndalojë minierat dhe do të kalojë në staking (ruajtje). Ky vendim do të prekë jo vetëm minatorët e kriptomonedhave, por të gjithë tregun. Pasojat e largimit të Ethereum nga sfera e minierave do të ndikojnë negativisht edhe në monedhat e tjera dixhitale. Së pari, rrjeti pritet të kalojë nga një algoritëm në një krejtësisht tjetër, gjë që nuk nënkupton praninë e minatorëve. Algoritmi që do të përdoret në të ardhmen do të funksionojë në kurriz të mbajtësve të kësaj monedhe, të cilët marrin fonde për ruajtjen e tyre. Ky proces mund t’i atribuohet të ardhurave pasive. Më e rëndësishmja, kjo ngjarje është pothuajse afër – tranzicioni pritet në fund të gushtit 2022. Megjithatë, për disa arsye, kalimi mund të shtyhet në periudhën e vjeshtës. https://articles.opexflow.

Vështirësitë dhe nuancat e nxjerrjes së eterit, cili është përfitimi

Para se të filloni minierat e kriptomonedhave, është e rëndësishme të merren parasysh jo vetëm avantazhet, por edhe vështirësitë e kësaj mënyre fitimi. Jo të gjithë minatorët janë fitimprurës, pavarësisht nga fakti se blenë pajisje të shtrenjta. Le të fillojmë me përfitimet:

 1. Gjenerimi i vazhdueshëm i monedhave dixhitale në ueb.
 2. Vlera e lartë e monedhës në treg.
 3. Mundësia e minierave me pajisje buxhetore.
 4. Shumë mënyra për të tërhequr fonde.
 5. Prania e partnerëve të mëdhenj.
 6. Monedha më e qëndrueshme në krahasim me monedhat e tjera.

Le të kalojmë te vështirësitë që mund të lindin në proces:

 1. Ekziston një shans i madh që pajisjet të konsumohen përpara se të paguajnë. Kërkon gjithashtu përditësim të rregullt të kartave video.
 2. Konsumi i madh i energjisë.

Konsideroni përvojën e disa minatorëve të njohur. Ata të gjithë pretendojnë se ka shumë nuanca dhe kompleksitete në miniera – e gjithë kjo vjen me një rrezik të madh. Blerja e kartave grafike mund të mos paguajë lehtësisht. Minatorët shpenzojnë pjesën më të madhe të fitimeve të tyre për kostot e energjisë elektrike. Ju nuk mund të bëni pa një jastëk material në këtë biznes. Blogerët rekomandojnë lidhjen e sistemit të minierave me panele të lehta. Ata kursejnë mirë para, duke gjeneruar rreth 10-20 kW në ditë.

 1. Me kalimin e menjëhershëm të monedhës në një algoritëm tjetër, nxjerrja e eterit do të bëhet e pamundur.
 2. Luhatjet e çmimeve të Ethereum. Ekziston rreziku i “djegjes” kur investoni në eter. Së fundmi, Ethereum arriti një pikë çmimi prej 3,500 dollarë, ndërsa vetëm 7 ditë më parë kishte vlerën 800 dollarë. Natyrisht, kërcimi është në një shkallë të madhe: për shkak të tij, jo vetëm investitorët, por edhe minatorët pësuan humbje financiare. Nëse keni blerë monedha dixhitale për një çmim të lartë, ju rekomandojmë të prisni dhe të mos ndaheni me to. Analistët besojnë se një tjetër kërcim i madh do të ndodhë së shpejti dhe Ethereum do të arrijë vlerat e tij maksimale.

Cila është vështirësia e minierës së eterit, rentabiliteti po bie, vështirësia e nxjerrjes së Ethereum po rritet: https://youtu.be/1C18K_p3IKw Miniera e Ethereum nuk është aq e vështirë sa një proces i mundimshëm që kërkon shumë vëmendje dhe investime financiare. Zgjedhja e pajisjeve të përshtatshme, minatorët dhe pishinat duhet të trajtohen me shumë përgjegjësi. Gjithmonë ekziston rreziku për të humbur para dhe për të mos rikthyer të gjitha investimet që janë bërë për minierat. Ka shumë histori të minatorëve me përvojë që përfunduan duke falimentuar për shkak të pavëmendjes. Në këtë artikull, u morën parasysh modelet më të mira buxhetore të kartave video, programet kryesore, u dhanë këshilla të dobishme për zgjedhjen e pajisjeve.

info
Rate author
Add a comment