Како автоматски да се собере профит со помош на робот за тргување

Ситуација 1: Гледате дека акциите се на пат да пораснат. Внесете позиција и поставете ја вашата профитна маржа на +1%. Затворете го терминалот и одете на вашата секојдневна работа. Дојдете и видете дека додека бевте отсутни, цената достигна +0,8%, се сврте и одлета за -0,5%. Ги гризете лактите затоа што требаше да го поставите земање профитот пониско. Ситуација 2: поставивте профит на +0,6% и затворете го терминалот. Кога ќе се вратите, гледате дека сте затвориле на take profit. Само сега цената порасна + 3% во насока во која сакате. Ситуација 3: застанавте на -0,95%, одете. Дојдете и видете дека цената полета за -1%, го исфрли вашиот стоп, а потоа порасна за +4% Во сите случаи, сте го изгубиле профитот од ведро небо. Во првиот е очигледно, во вториот не е очигледно, а во третиот е генерално навредлив до солзи. Што да се прави? Или не прави ништо во позиција на пасивен инвеститор. Или користете автоматизација за тргување. Алгоритмот е наједноставен. Роботот чека профитот да достигне рентабилност (вклучувајќи ја и провизијата) и ја поддржува цената со стоп. Како што расте цената, роботот го крева стопчето и ја следи цената. Стоп се зголемува постепено зад цената, малку зад неа. Има два проблеми. 1. Доколку стопот се постави многу блиску до моменталната цена, позицијата брзо ќе се затвори и нема да даде можност за собирање поголема добивка. 2. Ако застанувањето е поставено предалеку, дозволувајќи ви да чекате повлекувања, тогаш ќе ја пропуштите добивката што можеше да се собере. Затоа, роботот ја поставува просечната цена помеѓу моменталната цена на акциите и параметарот од поставките. Поставките ги имаат следните вредности: Решен: 0,0011% Чекор 1: 0,002% Чекор 2: 0,005% Чекор 3: 0,0075% Чекор 4: 0,0095% Што значат. Референтната граница е вредноста по која треба да се постави стоп. Ако вашата тарифа има провизија од 0,005%, тогаш вашиот прекин е 0,01%. Затоа, поставките на роботот ја поставија границата на 0,011%. Следни се процентуалните чекори кои се од интерес за нас. Штом цената на акциите ја надмине оваа добивка, се прави просекот помеѓу моменталната цена и овој чекор. Ова е многу поедноставено, логиката е малку посложена. За да и се даде шанса на цената да се дружи на пауза и во првите чекори и да не ја затвора позицијата рано, а на повисоки чекори, приближувајќи се до профит од 1%, намалете го овој праг на муабет и затворете ја позицијата рано. Се разбира, ова не е сребрен куршум и во отсуство на ликвидност или празнини, цената ќе лета. Но, во просек и воопшто, многу е погодно да се тргува кога размислувате само за влегување во позиција. И излезот се случува автоматски. Чекор по чекор како да пробате: 1. Инсталирајте OpexBot на сервер или домашен компјутер. Го препорачувам серверот, покрај тоа што се наоѓа што е можно поблиску до берзата и роботот побрзо ќе добива цени и ќе врши трансакции од трговците. Исто така, ќе се вклучи 24/7, без оглед на вашиот компјутер. Според тоа, ќе можете да отворате трансакции од терминалот на вашиот телефон, без разлика каде сте. И тие автоматски ќе се затворат според правилата опишани погоре. 2. Поставете пристап до Tinkoff Invest. За почеток, можете да креирате посебна сметка со минимален износ и да дадете пристап само до неа,така што роботот не ги затвора позициите во вашето инвестициско портфолио. 3. Отворете го јазичето со роботи и стартувајте го роботот AutoProfit 4. Можете рачно да внесувате занаети, и од терминалот Tinkoff и од терминалот OpexBot. И роботот ќе ја постави границата и ќе го помести местото за вас. Тоа е многу едноставно, безбедно и профитабилно. Додадени чекор-по-чекор видео инструкции. Слободно поставувајте какви било прашања, дури и најчудните и најтешките. Тие ми помагаат да го направам мојот развој уште подобар. Напишете ги вашите идеи во коментар или PM.


Pavel
Rate author
Add a comment